Αρχική BusinessNews 5 Βραβεία σε 3 Διαγωνισμούς για τα κρασιά του νέου υπερσύγχρονου Οινοποιείου...

5 Βραβεία σε 3 Διαγωνισμούς για τα κρασιά του νέου υπερσύγχρονου Οινοποιείου ΛΟΕΛ

Για 80 σχεδόν χρόνια η ΛΟΕΛ παραμένει πρωταγωνιστής στην παραγωγή κρασιών αλλά και οινοπνευματωδών ποτών. Προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, συνεχίζει στις μέρες μας την ανοδική της πορεία.

 

Η πορεία της υπήρξε άρρηκτα δεμένη με την ιστορία αλλά και την εξέλιξη της οινοπαραγωγής του τόπου μας, και τα προϊόντα της έχουν αγαπηθεί από το κυπριακό και ξένο κοινό. Αυτή είναι και η συνταγή που την καθιστά μια εταιρεία με μεγάλες επιτυχίες στο χώρο αυτό.

Αξιοποιώντας το νέο και υπερσύγχρονο της Οινοποιείο στον Άγιο Συλά της Λεμεσού, δουλεύοντας με σύγχρονη τεχνολογία παραλαβής και επεξεργασίας οινοποιήσιμων σταφυλιών, οι άνθρωποι της ΛΟΕΛ, οινολόγοι και οινοποιοί, πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα και ικανοποιούν στο ακέραιο τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς στην παραγωγή ποιοτήτων κρασιών. Άρτιες υποδομές, αφοσίωση στην ποιότητα, πλούσιες εμπειρίες του παρελθόντος αλλά και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στις προκλήσεις της εποχής στην παράδοση, είναι μερικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την Οινοβιομηχανία ΛΟΕΛ και τα βραβευμένα προϊόντα της.

Και επειδή κάτι που επαναλαμβάνεται δεν είναι τυχαίο, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την αναγνώριση των προϊόντων του Οινοποιείου ΛΟΕΛ.

Μετά λοιπόν το 2014 όπου η Κουμμανδαρία της σειράς Exceptionally Aged «ΑΛΑΣΙΑ 2004» εξασφάλισε το Μεγάλο Χρυσό του Διαγωνισμού Οινοπαραγωγών Κύπρου και την ιδιαίτερη τιμητική «Ειδική Διάκριση», έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της, ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Προέλευσης, επανήλθε φέτος δυναμικά με την επίσης Exceptionally Aged σειρά της «ΑΛΑΣΙΑ 2005». Η Κουμμανδαρία μας αυτή, σάρωσε κυριολεκτικά τα πρώτα βραβεία στους πιο κάτω διαγωνισμούς :

  • Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου 2022 έχοντας συγκεντρώσει

την υψηλότερη βαθμολογία της Κατηγορίας,

  • Χρυσό Μετάλλιο από το IWSC 2022 (International Wine & Spirit Competition)
  • Χρυσό Μετάλλιο από το Superior Taste Award με 3 αστέρια. Η μέγιστη δυνατή διάκριση.

Πρόκειται για μεγάλες διακρίσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά πως το Οινοποιείο της ΛΟΕΛ αποτελεί σήμερα τον καλύτερο παραγωγό Κουμμανδαρίας και πως οι οινολόγοι του οινοποιείου ξέρουν να προσδίδουν ποιότητα και τα μοναδικά σπάνια χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν αυτό το σπουδαίο κρασί της Κυπριακής Οινικής Παράδοσης.

Γλυκιά και ευχάριστη, με καλά ισοζυγισμένη γεύση από καφέ, σοκολάτα, μέλι και παστέλι. Με δυνατό άρωμα σταφίδας, μελιού, χαρουπιού ξηρού σύκου και δρυός, παράγεται από το 1960 μέχρι και σήμερα με την ίδια αγάπη και αφοσίωση.

Βραβείο κέρδισε επίσης το ερυθρό παλαιωμένο κρασί «Ευάμπελος Γη – Μαραθεύτικο Oak Matured» 2019, της Κυπριακής μοναδικής στο είδος ποικιλίας Μαραθεύτικο, το οποίο βραβεύτηκε με Αργυρό Μετάλλιο στον 13ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου 2022. Ένα ερυθρό ξηρό κρασί με εντυπωσιακό βαθυκόκκινο χρώμα, πλούσιο ποικιλιακό άρωμα από ώριμα φρούτα του δάσους και αρώματα ωρίμανσης σε βαρέλι. Ένα υπέροχο κρασί που μπορεί επάξια να συγκριθεί με τις παγκόσμια φημισμένες και γνωστές ερυθρές ποικιλίες λόγω της μοναδικότητας που η ΛΟΕΛ κατάφερε να του προσδώσει.

Τον κύκλο βραβεύσεων ολοκληρώνει το νέο κρασί «Πολύφημος», Ερυθρό Ξηρό. Το κρασί αυτό, ποικιλιακό στην οινοποίηση του, κατάφερε με την πρώτη του εμφάνιση στο οινικό γίγνεσθαι, να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κατακτήσει Χάλκινο Μετάλλιο στο IWSC 2022 (International Wine & Spirit Competition). Ένα μοναδικό ελκυστικό κρασί από τις ποικιλίες Μαύρο, Cabernet Franc, Λευκάδα, Shiraz και Mourvedre των κυπριακών αμπελώνων της περιοχής Λεμεσού που ωριμάζουν σε υψόμετρο 700 μέτρων. Με έντονο βαθυκόκκινο χρώμα και φινετσάτη γεύση συνοδεύσει κάθε στιγμή.

Η ΛΟΕΛ με σχεδόν 80 χρόνια παρουσίας της στην Κυπριακή οινοβιομηχανία υπήρξε πάντοτε θερμός υποστηρικτής της κυπριακής οινικής παράδοσης. Αυτή την παράδοση συνεχίζει και στις μέρες μας προμηθεύοντας την κυπριακή αγορά με οινικά προϊόντα ποιότητας.