Αρχική Τελευταία Νέα Υπό εξαήμερη κράτηση ο 50χρονος για το θανατηφόρο στη Λεμεσό

Υπό εξαήμερη κράτηση ο 50χρονος για το θανατηφόρο στη Λεμεσό

Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα ο 50χρόνος, ο οποίος με το εγκληματικό οδήγημά του σκότωσε τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας.

Εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής του δεν έφερε ένσταση στη διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ενώ αρχικά ο 50χρονος δήλωσε ότι δεν θυμάται τίποτα, μετά τη σύλληψη για υπόθεση ανθρωποκτονίας αποφάσισε να τηρήσει το δικαίωμα της σιωπής. Έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Αστυνομίας, ωστόσο κατέθεσε ότι δεν θα αναφέρει πού ήταν πριν ή οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο 50χρόνος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επανασυνελήφθει για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού. Ο ύποπτος οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Οι ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση -πέραν από τις μαρτυρίες και τα άλλα στοιχεία που ήδη έχουν εξασφαλίσει και καταδεικνύουν ότι ο Ρώσος οδηγούσε μεθυσμένος και με ταχύτητα πέραν των 200 χιλιομέτρων όταν χτύπησε στο πίσω μέρος το αυτοκίνητο του 27χρονου, το οποίο κυριολεκτικά διέλυσε προκαλώντας το θάνατο του νεαρού οικογενειάρχη- αναμένουν και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις εξετάσεις στο μαύρο κουτί του οχήματος του 50χρονου που θα καταδείξουν την ακριβή ταχύτητα με την οποία οδηγούσε καθώς και κάποια άλλα στοιχεία. Επιπλέον, αναμένουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τις οποίες θα διαφανεί αν εκτός από το αλκοόλ, ο 50χρονος είχε κάνει και χρήση άλλων ουσιών.

Στο μεταξύ έγινε χθες η νεκροτομή στη σορό του 27χρονου από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους στην παρουσία και του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογένειας, μέσα από την οποία προέκυψε ότι η σφοδρότατη σύγκρουση προκάλεσε στο θύμα πλήρη διατομή της θωρακικής αορτής, κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, διάχυτη παρανοειδή αιμορραγία εγκεφάλου, ρήξη ήπατος και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων.