Αρχική Τελευταία Νέα Πάνω τα ενοίκια από €50 έως €250 (πίνακες)

Πάνω τα ενοίκια από €50 έως €250 (πίνακες)

Κάθε χρόνο και πιο ακριβά γίνονται τα ενοίκια από €50 έως €250  και ο ενοικιαστής καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε μήνα. Αυτό ισχύει για όλες τις πόλεις και όλες τις γειτονιές και οι τιμές κυμαίνονται από €400 έως 3.000 και βάλε. Με βάση τα στοιχεία του γραφείου Δανός και Συνεργάτες, μέλος του διεθνούς οργανισμού BNP Paribas Real Estate, παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία που δίνουν και την ακτινογραφία της αγοράς στα ενοίκια.
 
 
Πάντως η ανατολική Λεμεσός είναι η πιο ακριβή περιοχή στα ενοίκια σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
 
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι μονάρι σε καλή κατάσταση με €300 δύσκολα να βρει κάποιος στην αγορά. Οι τιμές είναι από €450 έως €550.
 
Κατά κανόνα, οι τιμές ενοικίασης διαμορφώνονται από παράγοντες, όπως η ζήτηση, η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου, η κατάσταση του διαμερίσματος, η ποιότητα ζωής της περιοχής και η προσβασιμότητα κυρίως στο κρατικό πανεπιστήμιο ή στα ιδιωτικά. Έτσι ερμηνεύεται και το υψηλό κόστος ενοικίασης, στις θεωρούμενες «καλές» περιοχές.
 
Πιο ακριβή περιοχή για διαμέρισμα καλής ποιότητα με ένα υπνοδωμάτιο στην Λευκωσία είναι η Έγκωμη, με το μέσο ενοίκιο να είναι €550 το 2019 από €500 το 2018.Στην ίδια τιμή είναι διαμερίσματα στην περιοχή Αγλαντζιάς τα οποία έχουν σημειώσει αύξηση €50 σ’  ένα χρόνο.