Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Νεαρές έκλεψαν το πορτοφόλι 53χρονης – Η ποινή που τους επέβαλε...

Λεμεσός: Νεαρές έκλεψαν το πορτοφόλι 53χρονης – Η ποινή που τους επέβαλε το δικαστήριο

Καταδίκη και ποινή φυλάκισης 34χρονης και 22χρονης για διάπραξη κλοπής στη Λεμεσό

Αναφορικά με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπής που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή 11 Αυγούστου, 2017 σε εμπορικό κέντρο της Λεμεσού, νωρίτερα σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον 34χρονης και 22χρονης για τη διάπραξη των αδικημάτων.

Οι 34χρονη και 22χρονη παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης για περίοδο δύο μηνών για τη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 11 Αυγούστου, 2017, ενώ 53χρονη βρισκόταν για ψώνια σε εμπορική περιοχή της Λεμεσού, οι 34χρονη και 22χρονη έκλεψαν το πορτοφόλι της μέσα από τη τσάντα της. Στο πορτοφόλι βρισκόταν το χρηματικό ποσό των €75.

Αφού αρχικά εγέρθηκαν υποψίες εναντίον της 34χρονης και της 22χρονης, η 53χρονη κάλεσε για βοήθεια για να ανακόψει τις δύο ύποπτες γυναίκες. Λοχίας της Αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν εκτός καθήκοντος, σε άδεια απουσίας από την εργασία του, πλησίασε την 53χρονη για να τη βοηθήσει και αυτή τον πληροφόρησε για τα γεγονότα. Ο Λοχίας της Αστυνομίας προσέτρεξε και ανέκοψε τις δύο ύποπτες γυναίκες τις οποίες συνέλαβε για αυτόφωρα αδικήματα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από άμεσες ενέργειες που έγιναν από τα μέλη της Αστυνομίας Λεμεσού εντοπίστηκε τόσο το πορτοφόλι της 53χρονης όσο και τα χρήματα που είχαν κλαπεί από αυτό.
Μετά από αίτημα της Αστυνομίας την επόμενη μέρα, 12 Αυγούστου, 2017, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε προσωποκράτησης της 34χρονης και της 22χρονης για περίοδο δύο ημερών.

Αφού οι έρευνες ολοκληρώθηκαν από τους ανακριτές του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λεμεσού και αφού στοιχειοθετήθηκε η διάπραξη των αδικημάτων, ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη εναντίον της 34χρονης και 22χρονης με αποτέλεσμα αυτές να καταδικαστούν για τη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων και να τους επιβληθεί η ποινή δύο μηνών φυλάκισης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ