Αρχική Τελευταία Νέα 570 εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας τα οποία μπορείς να επισκεφτείς δωρεάν

570 εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας τα οποία μπορείς να επισκεφτείς δωρεάν

Με στόχο την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου, αλλά και την προσφορά αυθεντικών εμπειριών σε επισκέπτες, το Υφυπουργείο Τουρισμού παρουσιάζει το Πρόγραμμα Εργαστηρίων Χειροτεχνίας και Οινογαστρονομίας.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες της Κύπρου, ντόπιους και ξένους, να επισκεφθούν και να παρακολουθήσουν εργαστήρια ζωγραφικής, κεντητικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κεραμικής, αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής, αργυροχοΐας, ξυλογλυπτικής, κλπ. Παρέχεται, επίσης, η ευκαιρία παρακολούθησης εργαστηρίων στον τομέα της οινογαστρονομίας όπως, για παράδειγμα, παρασκευής κρασιού, κουμανδαρίας, ππαλουζέ, παραδοσιακών αλλαντικών, κλπ.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω εργαστηρίων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και οι ίδιοι σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες όπως, για παράδειγμα, να κατασκευάσουν υφαντά, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κρασί, ππαλουζέ κλπ, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες. Για συμμετοχή στις βιωματικές δραστηριότητες, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, ενώ για απλές επισκέψεις στο χώρο δεν απαιτείται κάτι ανάλογο. 

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και θα είναι ανοικτά για επισκέψεις από τις 10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ για τους μήνες Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο και από τις 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. για το μήνα Δεκέμβριο. Παράλληλα με τα εργαστήρια, στο χωριό/περιοχή που θα πραγματοποιούνται, θα προσφέρονται και ξεναγήσεις.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στις ξεναγήσεις είναι χωρίς οποιαδήποτε χρέωση και θα είναι προσφορά του Υφυπουργείου Τουρισμού. Το πλήρες Πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου www.visitcyprus.com και στο link https://bit.ly/3zTBpD9 καθώς και στην σελίδα του στο Facebook και στο link https://bit.ly/3d931uc

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές των εργαστηρίων θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αυτά καθορίζονται στα Διατάγματα και στις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν με τους διοργανωτές για οποιεσδήποτε πληροφορίες αφορούν τα εργαστήρια.

Προηγούμενο άρθροΟΚΥΠΥ: Περισσότερες οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια ατόμων με Covid19 από τα εξιτήρια
Επόμενο άρθροKρούει τον κώδωνα του κινδύνου το Υπ. Υγείας – Άλλα 5 κρούσματα ινδικής μετάλλαξης