Αρχική Τελευταία Νέα Κρατικές Υπηρεσίες σε 6 κτήρια της πρώην ΣΚΤ – Αναλυτικά

Κρατικές Υπηρεσίες σε 6 κτήρια της πρώην ΣΚΤ – Αναλυτικά

Όλες οι πληροφορίες 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο κτήριο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σήμερα παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Οικονομικών η πρόταση που αφορά την αξιοποίηση κάποιων κτηρίων της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ), που σήμερα είναι στη διαχείριση της ΚΕΔΙΠΕΣ. Πρόκειται για έξι κτήρια αξίας περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ που θα αξιοποιηθούν για τη λειτουργία διαφόρων κυβερνητικών Υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα brief.com.cy, τα 6 κτίρια είναι τα πιο κάτω:

1.Στο κτήριο των βρίσκονταν τα Επαρχιακά Γραφεία Συνεργατικής Τράπεζας στην Οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, θα μετεστεγαστεί το ΚΕΠ Λεμεσού που βρίσκεται σήμερα στον παραλιακό δρόμο κοντά στο Παλιό Λιμάνι. Στο ίδιο κτίριο θα στεγαστεί και η Στατιστική Υπηρεσία. 

2.Σε ακίνητο του πρώην Συνεργατισμού επί των Οδών Αρχ. Κυπριανού και Γιάγκου Ποταμίτη στη Λεμεσό, θα στεγαστεί Τμήμα του ΤΕΠΑΚ.

3.Στο κτήριο της πρώην ΣΠΕ Γεροσκήπου θα στεγαστεί ΚΕΠ

4.Σε κτήριο (PIZZA HUT) στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς στη Λευκωσία θα στεγαστεί η ΔΕΦΑ. (Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου) 

5.Στα γραφεία του πρώην Σ.Τ. Υπαλλήλων ΑΤΗΚ στη Λευκωσία θα μεταφερθεί η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

6. Σε κτήριο στην Οδό Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα θα μεταφερθεί η Στατιστική Υπηρεσία.