Αρχική Τελευταία Νέα Ενώπιον του Δικαστηρίου οι 6 ύποπτοι του ΤΕΠΑΚ – Κατατέθηκαν νέα στοιχεία

Ενώπιον του Δικαστηρίου οι 6 ύποπτοι του ΤΕΠΑΚ – Κατατέθηκαν νέα στοιχεία

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού οδηγούνται σήμερα οι 6 ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση σκανδάλου του ΤΕΠΑΚ.

Πρόκειται για την 57χρονη πρώην λειτουργό της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, τον 38χρονο γιο της, τον 41χρονο Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ τους δυο Ανώτερους Διοικητικούς Λειτουργούς τους Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και έναν 41χρονο Διευθυντή εταιρίας.

Οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν την ανανέωση κράτησης των 6 υπόπτων, καθώς εναντίον τους έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον μαρτυρίες για την εμπλοκή τους τόσο στα 23 ερευνητικά πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ όσο και σε άλλα 4 που αφορούν το Ωκεανογραφικό Κέντρο.

Παράλληλα συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, από τις οποίες σημαντικές θεωρούνται οι ομολογίες των 4 υπόπτων, εκ των οποίων οι δυο είναι από τα συγγενικά πρόσωπα της Ροζίτας.

Σημαντικές εξελίξεις έφερε και η ομολογία συγγενή της Ροζίτας η οποία έδωσε στους ανακριτές στοιχεία που εμπλέκουν την «εγκέφαλο» σε άλλα 4 επιπρόσθετα ερευνητικά προγράμματα του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τα οποία αποκόμισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τόση η ίδια όσο και οι «δικοί» της.

Την ίδια ώρα που διερευνάτε το «φαγοπότι» της Ροζίτας με το σόι της στα Πανεπιστήμια, προκύπτουν νέα στοιχεία που «καρφώνουν» την «εγκέφαλο» και για την Αρχή Λιμένων, για λογαριασμό της οποίας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από την ΕΕ για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ