Αρχική Τελευταία Νέα Γαλάζια σημαία απονεμήθηκε στην Μαρίνα Λεμεσού για 6η συνεχή χρονιά!

Γαλάζια σημαία απονεμήθηκε στην Μαρίνα Λεμεσού για 6η συνεχή χρονιά!

Η Μαρίνα Λεμεσού με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοίνωσε ότι για 6η χρονιά της απονεμήθηκε η “Γαλάζια σημαία”, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας δέσμευσής της για τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές, την ευαισθητοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Μαρίνα της Λεμεσού αποτελεί την πρώτη Μαρίνα στην Κύπρο η οποία κατάφερε να αποσπάσει αυτή την παγκόσμια διάκριση. Το επίτευγμα αυτό προέρχεται από τα υψηλά πρότυπα που διαθέτει η Μαρίνα στην περιβαλλοντική διαχείριση σε όλες τις εγκαταστάσεις και λειτουργικές διαδικασίες της, καθώς και για τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει και να προωθήσει στο έπακρο την περιβαλλοντική ευθύνη όλων των επισκεπτών, των κατοίκων και των ιδιοκτητών σκαφών.

Το πρόγραμμα Blue Flag Marina είναι μια διαπίστευση με υψηλή εκτίμηση και παγκόσμια φήμη για περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενημέρωση, διαχείριση, προώθηση και εφαρμογή κανονισμών και διαδικασιών ασφαλείας για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας των υδάτων. Οι κανονισμοί του προγράμματος θα συνεχίσουν να κοινοποιούνται σε όλους τους πελάτες και επισκέπτες της Μαρίνας Λεμεσού, στο πλαίσιο της εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Going Green Together», προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δραστηριότητές τους συμμορφώνονται με τις ισχύουσες οδηγίες για την προστασία των παράκτιων υδάτων και του θαλάσσιου οικολογικού συστήματος της Κύπρου. Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία για Ιδιοκτήτες Σκαφών» είναι επίσης διαθέσιμο σε όλα τα σκάφη που κατοικούν ή επισκέπτονται σκάφη μέσω της ομάδας της Μαρίνας Λεμεσού.

Το διεθνές Πρόγραμμα Γαλάζιας Σημαίας διευθύνεται από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), μια μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση. Εκπροσωπείται επίσης από εθνικούς οργανισμούς σε καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες στην Ευρώπη, την Καραϊβική, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.