Αρχική Τελευταία Νέα Αναβάθμιση προειδοποίησης από Κίτρινο σε Πορτοκαλί – Αγριεμένη η Γαία τις επόμενες...

Αναβάθμιση προειδοποίησης από Κίτρινο σε Πορτοκαλί – Αγριεμένη η Γαία τις επόμενες 6 ώρες

Προετοιμαστείτε για πιο ακραία φαινόμενα της Γαίας!

Το σύστημα κακοκαιρίας εν ονόματι Γαία που επηρεάζει την περιοχή μας από χθες βράδυ, θα βαθύνει κι άλλο και στρογγυλοκάθεται πάνω από την περιοχή μας μέχρι την Παρασκευή.

Μέχρι τότε αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό διάστημα όπου, με τα νέα στοιχεία, φαίνεται ικανό να καλύψει έως και το 50% της κανονικής βροχόπτωσης του μήνα.

Ταυτόχρονα η Μετεωρολογική Υπηρεσία μας ενημερώνει πως προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή της Κύπρου, ενώ τοπικά η ποσότητα βροχής δυνατό να ξεπεράσει τα 70 χιλιοστόμετρα σε διάρκεια έξι ωρών. 

meteogaia

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές, έντονες και μεγαλύτερης διάρκειας στο δυτικό/νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Πηγές: KitasWeather/ΜετεωρολογικήΥπηρεσία