Αρχική Τελευταία Νέα Σχεδόν 60% του πληθυσμού έλαβε την 1η δόση του εμβολίου – Διαθέσιμα...

Σχεδόν 60% του πληθυσμού έλαβε την 1η δόση του εμβολίου – Διαθέσιμα ραντεβού όλα τα άτομα άνω των 18 ετών

Η πανδημία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο μέσω του εμβολιασμού – Διαθέσιμα ραντεβού για όλα τα άτομα άνω των 18 ετών

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εμβολιαστικό πλάνο με στόχο την προστασία του πληθυσμού από τη νόσο COVID-19, καθώς και τις μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2. Παρόλο που η πανδημία παρουσιάζει ύφεση αυτή την περίοδο, ως αποτέλεσμα της υπεύθυνης συνεργασίας των πολιτών στην τήρηση των μέτρων που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα και της ανταπόκρισης στο κάλεσμα για εμβολιασμό, οι αρμόδιοι επιστημονικοί Οργανισμοί στην ΕΕ και διεθνώς προειδοποιούν ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο μέσω των εμβολιασμών και καλεί τα κράτη να παραμείνουν σε εγρήγορση και να επιταχύνουν τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Στη χώρα μας, μέχρι και τις 12 Ιουνίου, ποσοστό 59,3% του πληθυσμού που δύναται να εμβολιαστεί, έλαβε την 1η δόση. Επίσης, ποσοστό 40% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα είτε μετά τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson&Johnson είτε λαμβάνοντας και τις δύο δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca, της Moderna και της Pfizer/BioNTech.

Υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού παραμένει ανοικτή μέχρι τις 5:30 σήμερα το απόγευμα για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω. Στη συνέχεια, προτεραιότητα για προγραμματισμό ραντεβού θα έχουν οι δικαιούχοι ως εξής:

Ηλικίες

Ημερομηνία προτεραιότητας στην Πύλη Εμβολιασμού

18-39

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 7:30 το πρωί μέχρι Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 5:30 το απόγευμα

18 ετών και άνω

Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 7:30 το πρωί

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, οπότε και η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού που θα διατεθούν για εμβολιασμό σε Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. Πρόθεση είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προστίθενται ραντεβού με τα διαθέσιμα εμβόλια που θα παραλαμβάνονται.

Προτρέπονται όλοι οι πολίτες να συμβάλουν στο τεράστιο εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη για τον εμβολιασμό όσο το δυνατό μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, θωρακίζοντας έτσι ολόκληρη την κοινωνία. Ο υπερβολικός εφησυχασμός είναι αυτή την περίοδο ο μεγαλύτερος εχθρός μας στη μάχη που εξακολουθούμε να δίνουμε ενάντια στον ιό και μπορεί να φέρει ανατροπή στην επιδημιολογική εικόνα και καθυστέρηση στην ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Προηγούμενο άρθροΒροχές το απόγευμα μετά από καιρό;
Επόμενο άρθροΑμμόχωστος η Οδύσσεια μιας Επιστροφής – Συμπόσιο Δήμου Αμμοχώστου στο Ριάλτο