Αρχική Τελευταία Νέα Αρμεύτης για επέκταση ΤΕΠΑΚ σε άλλες πόλεις: «Κραυγαλέα αδράνεια του νυν δημάρχου»

Αρμεύτης για επέκταση ΤΕΠΑΚ σε άλλες πόλεις: «Κραυγαλέα αδράνεια του νυν δημάρχου»

Ανακοίνωση σχετικά με τη μετακίνηση της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, εξέδωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μεγάλη ήττα για τη Λεμεσό η επέκταση του ΤΕΠΑΚ σε Πάφο και Λάρνακα. Το Πανεπιστήμιο που γεννήθηκε και έδωσε ζωή στη Λεμεσό δυστυχώς πέφτει θύμα της κραυγαλέας αδράνειας του νυν Δημάρχου και της αδιαφορίας του να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ έγκαιρα, αποτελεσματικά και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές του Πανεπιστημίου μας.

Ως αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, όπως και για την περίπτωση της οικίας του Σόλωνα Μιχαηλίδη, τρέχουμε ξοπίσω από τα γεγονότα. Είναι πραγματικά κρίμα για την πόλη μας, που γέννησε το ΤΕΠΑΚ.

Ο κ. Νικολαΐδης είχε την ευκαιρία 7 ½ χρόνια να ενισχύσει το ΤΕΠΑΚ, μέσα από δράσεις που προβλέπονται από τον στρατηγικό προγραμματισμό του Πανεπιστήμιου. Αντ’ αυτού ουδεμία πρωτοβουλία ανέλαβε για να βοηθήσει το Πανεπιστήμιο στην υλοποίηση του Master Plan του 2009. Παρέμεινε άβουλος και άπραγος, επιτρέποντας σε άλλους Δήμους την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες μας δικαιολογημένα αντιδρούν, αφού καλούνται από τον Σεπτέμβριο να μετακινηθούν για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στην Πάφο. Δεν αποκλείεται αρκετοί και αρκετές να αναγκαστούν να διακόψουν τη φοίτησή τους καθότι επηρεάζονται οι ρυθμίσεις που έκαναν στη διάρκεια των σπουδών τους.

Είναι επιεικώς προκλητικό την ύστατη και ενόψει εκλογών ο κ. Νικολαΐδης να λαϊκίζει εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο αίτημα των φοιτητριών και φοιτητών του ΤΕΠΑΚ την ώρα που για 7 ½ χρόνια δεν προέβη σε οποιαδήποτε ουσιαστική ενέργεια. Ούτε καν υλοποίησε την κυβερνητική απόφαση για τη δημιουργία του Β’ πόλου, που αφορούσε την επέκταση του ΤΕΠΑΚ.