Αρχική Τελευταία Νέα Αποφυλακίσεις λόγω των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αποφυλακίσεις λόγω των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανέστειλε κατά το ¼ την ποινή φυλάκισης για 143 κατάδικους. Συγκεκριμένα ανέστειλε το ¼ της ποινής για 72 Κύπριους και 71 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 5 Κύπριοι και 9 αλλοδαποί αποφυλακίστηκαν άμεσα.

Σε ανακοίνωση από τις Κεντρικές Φυλακές αναφέρεται ότι από την αναστολή της ποινής, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, εξαιρέθηκαν οι κατάδικοι για τα αδικήματα φόνου, απόπειρας φόνου, ανθρωποκτονίας, εμπορίας ναρκωτικών, σεξουαλικά αδικήματα και αδικήματα εναντίον παιδιών. Επίσης εξαιρέθηκαν κατάδικοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί έφεση από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και αυτοί που είχαν ευεργετηθεί προηγουμένως με μείωση της ποινής τους για το ίδιο αδίκημα.
 
Οι αποφυλακίσεις, αναφέρεται, επενεργούν θετικά για τους κρατούμενους και την κοινωνία και συμβάλλουν στην ομαλότερη επανένταξη και διασύνδεση τους με την κοινωνία, στο σωφρονισμό, καθώς και στην αναμόρφωση των κρατουμένων. Περαιτέρω, συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των Φυλακών, ειδικότερα την δύσκολη αυτή περίοδο ενόψει της σοβαρής απειλής του κορωνοϊού.

Πηγή ΚΥΠΕ