Αρχική Τελευταία Νέα Υπό κράτηση 60χρονη που προσπάθησε να αποσπάσει 185,000 στερλίνες από ηλικιωμένους

Υπό κράτηση 60χρονη που προσπάθησε να αποσπάσει 185,000 στερλίνες από ηλικιωμένους

Υπό κράτηση τέθηκε 60χρονη που φέρεται να έχει αποσπάσει με πλαστά έγγραφα χρήματα από ζεύγος αλλοδαπών, που διαμένουν στην Κύπρο, μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 22 Μαΐου καταγγέλθηκε από ζεύγος αλλοδαπών, ηλικία 80 και 88 ετών, οι οποίοι κατοικούν στην επαρχία Πάφου, ότι διαπίστωσαν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου ότι έγινε απόπειρα ανάληψης ποσού 185 χιλιάδων στερλινών από γραμμάτιο που διατηρούν σε επενδυτική τράπεζα στην Ιρλανδία και τα χρήματα θα μεταφέρονταν σε άλλο λογαριασμό που εμφανιζόταν να ήταν επ ονόματί τους, αλλά δεν είχε καμία σχέση μαζί τους.

Το ζεύγος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για κάποιου είδους απάτη και ακύρωσε την μεταφορά ενώ από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε δημιουργηθεί με πλαστά έγγραφα, είπε ο κ. Νικολάου. Ακολούθως εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 60χρονης, μόνιμης κατοίκου Κύπρου, η οποία συνελήφθη την Κυριακή και τέθηκε υπό κράτηση. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.