Αρχική Τελευταία Νέα Πόσα άτομα 60 ετών και άνω έλαβαν την τέταρτη δόση του εμβολίου

Πόσα άτομα 60 ετών και άνω έλαβαν την τέταρτη δόση του εμβολίου

Πέραν των 900 εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού με την τέταρτη δόση πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη από άτομα 60 ετών και άνω, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του εμβολιασμού με 4η δόση σε άτομα άνω των 60 ετών.

Εξάλλου, ο κ. Αθανασίου είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από τις 30 Μαρτίου του 2022, που ξεκίνησε η χορήγηση της 4ης ενισχυτικής δόσης για τους άνω των 70, για άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές και για ανοσοανεπαρκείς ή ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, εμβολιάστηκαν πέραν των οκτώ χιλιάδων ατόμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αθανασίου, η 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει χορηγηθεί συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου μέχρι χθες σε 8.211 άτομα, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα έναρξης του εμβολιασμού με 4η δόση σε άτομα άνω των 60 ετών, εμβολιάστηκαν συνολικά 911 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη της ενισχυτικής/4ης δόσης εμβολίου είναι προαιρετική, ενώ χορηγείται στα εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης πρόσβασης παγκύπρια σε άτομα 60 ετών και άνω, άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές και ανοσοανεπαρκείς ή ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, νοουμένου ότι έχουν παρέλθει πέντε μήνες από την λήψη της τρίτης δόσης.

Σημειώνεται ότι για τη χορήγηση 4ης δόσης πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

Μείωση σε κρούσματα και νοσηλείες

Ερωτηθείς για την μέχρι στιγμής εξέλιξη της πορείας της πανδημίας, ο κ. Αθανασίου περιορίστηκε να αναφέρει πως παρατηρείται μείωση και την καταγραφή κρουσμάτων, αλλά και στις νοσηλείες ασθενών με Covid 19.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 74,1% του γενικού πληθυσμού.