Αρχική Τελευταία Νέα Στο 66,4% ο εμβολιασμός στο σύνολο των πολιτών

Στο 66,4% ο εμβολιασμός στο σύνολο των πολιτών

Ποσοστό 66,4% του συνόλου των πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες ο Υπ. Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών.

Συγκεκριμένα, είπε ότι μέχρι τις 29 Οκτωβρίου του 2021 είχε εμβολιαστεί πλήρως το 79,8% (572.768 άτομα) του ενήλικου πληθυσμού, ενώ με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου το 82,2% (588.118 άτομα).

Επίσης, στην ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών εμβολιάστηκε πλήρως το 39,9% (7.543 άτομα), ενώ με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου το 42,3% (8.000 άτομα).

Για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, είπε πως εμβολιάστηκε πλήρως το 26,2% (9.505 άτομα), ενώ με τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου το 28,6% (10.351 άτομα).

Πρόσθεσε ακόμα ότι στο σύνολο του πληθυσμού εμβολιάστηκε πλήρως το 66,4%, το οποίο αντιστοιχεί σε 589.816 άτομα, ενώ την τρίτη δόση έλαβαν 39.850 πολίτες.

Σημείωσε ότι στα Κέντρα Εμβολιασμού Ελεύθερης Προσέλευσης (Walk-In) εμβολιάστηκαν κοντά στις 100.000 πολίτες.

Όπως είπε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών από το αποτέλεσμα των ενεργειών και των μέτρων, που έχουν ληφθεί κατά διαστήματα εξαρτιόταν η επανεκκίνηση της οικονομίας και η άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και η αποτροπή πιθανής κατάρρευσης του συστήματος υγείας από τη διασπορά του ιού.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «σε ένα μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει, χωρίς όμως να επαναπαυόμαστε, καθώς είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, παρακολουθώντας τους επιδημιολογικούς δείκτες, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και προσπαθώντας να είμαστε ένα βήμα μπροστά, γιατί μόνο έτσι θα νικήσουμε την πανδημία».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης τύπου Δέλτα Plus και εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων «μπλοκαρίστηκαν οι όποιες σκέψεις έγιναν», για κάποιες περαιτέρω χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εάν το κοινό ακολουθεί τα μέτρα αυτοπροστασίας και εφόσον προχωρήσει ο εμβολιασμός, δεν αναμένονται επιπρόσθετα μέτρα.

Επιπλέον ανάφερε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί πλάνο για προώθηση της τρίτης δόσης και ευρύτερα των εμβολιασμών κατά της πανδημίας στις μικρότερες ηλικίες.

Για το κόστος της πανδημίας στο Υπουργείο Υγείας, είπε πως ξεπέρασε τα €115 εκ., ποσό το οποίο ήταν πέραν του εγκριθέν προϋπολογισμού του Υπουργείου, ενώ σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση ΕΠΣΑ έχει προχωρήσει στην ένταξη μεγάλου μέρους των δαπανών σε συγχρηματοδοτούμενο έργο με στόχο την ανάκτηση τους από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προηγούμενο άρθροΤο ΤΕΠΑΚ διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα «Πλαστικοποιητές και Ανθρώπινη Υγεία»
Επόμενο άρθροΕρωτήσεις – Απαντήσεις σχετικά με τις κάμερες στους δρόμους