Αρχική Τελευταία Νέα Νέα απάτη με επιτήδειο που παρίστανε τον ορθοπεδικό – Απέσπασε από 69χρονη...

Νέα απάτη με επιτήδειο που παρίστανε τον ορθοπεδικό – Απέσπασε από 69χρονη 7,000 ευρώ

Η Αστυνομία καλεί για ακόμα μια φορά το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην παρασύρεται από επιτήδειους, που παριστάνοντας τους γιατρούς, προσπαθούν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από υποψήφια θύματα.

Αφορμή για αυτή τη νέα έκκληση της Αστυνομίας, αποτελεί η νέα υπόθεση απάτης, που καταγγέλθηκε σήμερα στο ΤΑΕ Λευκωσίας, από 69χρονη κάτοικο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η παραπονούμενη, γύρω στις 10π.μ. σήμερα, άγνωστος άνδρας, την κάλεσε στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της και της παρουσιάστηκε ως ορθοπεδικός ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου. Ο άγνωστος ανέφερε στην παραπονούμενη, ότι συγγενικό της πρόσωπο χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, μετά από ατύχημα και για το σκοπό χρειαζόταν κάποια χρήματα.

Η 69χρονη αφού πείστηκε από τα όσα της ανέφερε ο άγνωστος, παρέλαβε από τον τραπεζικό της λογαριασμό, χρηματικό ποσό ύψους €7,000. Στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες του υποτιθέμενου γιατρού, παρέδωσε τα χρήματα σε άγνωστη της γυναίκα, που συνάντησε σε χώρο στάθμευσης καταστήματος, στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η παραπονούμενη στους ανακριτές, η άγνωστη γυναίκα ήταν μετρίου αναστήματος, μελαχρινή, ηλικίας γύρω στα 40.

Ο τρόπος δράσης των δραστών της πιο πάνω υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στη χώρα μας. Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση. Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.