Αρχική Τελευταία Νέα 69χρονος πείσθηκε ότι είχε κέρδη από επένδυση και έδωσε τα στοιχεία του...

69χρονος πείσθηκε ότι είχε κέρδη από επένδυση και έδωσε τα στοιχεία του σε άγνωστη – Του άρπαξαν 89 χιλιάδες

Απίστευτη διαδικτυακή απάτη – Της έδωσε πρόσβαση σε κινητό και ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν «φτερά» σχεδόν 89 χιλ. ευρώ

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό μετά από καταγγελία 66χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες 66χονος ιδιοκτήτες εταιρείες κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού πως περί τα τέλη του 2021 είχε λάβει τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα η οποία του παρουσίασε ένα επενδυτικό σχέδιο σε μετοχές. Ο παραπονούμενος πείσθηκε πως πρόκειται για μία ασφαλή επένδυση και απέστειλε το ποσό των 250 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε διαδικτυακή πλατφόρμα που του υπέδειξε η άγνωστη γυναίκα.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του παραπονούμενου, την περασμένη Τρίτη έλαβε ξανά κλήση από το εξωτερικό από άγνωστη και πάλι γυναίκα η οποία του ανέφερε ότι έχει να λαμβάνει κέρδη από την επένδυση του και του ζήτησε όπως της δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και στο κινητό του τηλέφωνο για να του κάνει μεταφορά των χρημάτων στον  λογαριασμό του.

Ο παραπονούμενος πείσθηκε από όσα του μετέφερε η άγνωστη γυναίκα και της έδωσε πρόσβαση στις προαναφερθείσες συσκευές του μέσω της εφαρμογής any desk, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να αφαιρεθεί από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς το ποσό των 88.930 ευρώ, χωρίς την έγκριση του.

Τότε ο παραπονούμενος διαπίστωσε πως έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης και μια ημέρα αργότερα προχώρησε στην καταγγελία.

Το ΓΔΟΕ του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.