Αρχική Τελευταία Νέα Μέχρι και €7.000 η χορηγία για την απόσυρση του παλιού σου οχήματος

Μέχρι και €7.000 η χορηγία για την απόσυρση του παλιού σου οχήματος

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε την έναρξη αποδοχής αιτήσεων για το Σχέδιο Απόσυρσης και Αντικατάστασης Παλαιών Οχημάτων και Προώθησης Ηλεκτρικού Οχήματος. 

Η έναρξη αποδοχής των αιτήσεων καθορίζεται ως η ημέρα Τρίτη, 4/2/2020, ώρα 10:00 π.μ. Αιτήσεις μπορεί να υποβάλλονται διαδικτυακά στη διεύθυνση https://rtd.mcw.gov.cy/ και θα γίνονται αποδεκτές μέχρι την Πέμπτη, 5/3/2020, έως τις 12:00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΓΤΠ, το σχέδιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στο πεδίο «Νέα», «Ανακοινώσεις»: http://www.mcw.gov.cy/mcw/RTD/rtd.nsf/index_gr/index_gr?OpenDocument

Το παρόν Σχέδιο αφορά τη χορηγία για απόσυρση οχημάτων από την κυκλοφορία και την προώθηση οχημάτων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και του Ηλεκτρικού Οχήματος, στα πλαίσια μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας. Το συνολικό ποσό της χορηγίας που θα δοθεί είναι €3.000.000.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές για περίοδο τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία που θα ανακοινώνεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως η ημερομηνία έναρξης αποδοχής αιτήσεων. Εάν οι αιτήσεις σε μία από τις Κατηγορίες Χορηγίας που καθορίζονται πιο κάτω είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες, το ποσό που θα παραμείνει αδιάθετο από την κατηγορία αυτή, θα κατανέμεται στην άλλη κατηγορία. Σε περίπτωση που το πιο πάνω ποσό των €3.000.000 δεν διατεθεί στα πλαίσια της πρώτης ανακοίνωσης του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, το Τμήμα, ανάλογα με το ποσό που θα μείνει συνολικά αδιάθετο, δύναται να ανακοινώσει δεύτερη περίοδο αποδοχής αιτήσεων για το ίδιο Σχέδιο ή να επεκτείνει την περίοδο αποδοχής αιτήσεων που θα έχει ανακοινωθεί.

Το πλήρες Σχέδιο Απόσυρσης εδώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ