Αρχική Εκδηλώσεις Τον Οκτώβριο στο Ριάλτο το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Τον Οκτώβριο στο Ριάλτο το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Με κυπριακές και ξένες παραγωγές, επανέρχεται τον Οκτώβριο στη Λεμεσό και στο θέατρο Ριάλτο, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «από τις 14 μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου 2017, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της Κύπρου, αναδεικνύει τη μικρού μήκους ταινία ως ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό μέσο έκφρασης, και προάγει την πρόοδο της κινηματογραφικής τέχνης και πρακτικής».

Μέσα από δεκάδες προβολές ταινιών μικρού μήκους – μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων- το κοινό θα απολαύσει μερικά από τα πιο σημαντικά μικρού μήκους κινηματογραφικά έργα της διεθνούς κινηματογραφίας καθώς και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες των Κυπρίων μικρομηκάδων, προσθέτει η ανακοίνωση.

Συνολικά 11 κυπριακές ταινίες συμμετέχουν στο φετινό Εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα οι οποίες αυτόματα συμπεριλαμβάνονται και στο διεθνές πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ταινίες μικρού μήκους Birthday, Black Mountain, Caffè Cerutti,
Catch, Fish Bowl, Happy Valentine`s, Η ασήμαντη ζωή της Ελένης Παυλή, Κόκκινη Μύτη, Natas, Οι Κόρες και Σαν Άνεμος, ενώ η ταινία Enslaved θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού.

Σημειώνεται ακόμη πως το κυρίως φεστιβάλ πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις εμπνευσμένες από την έβδομη τέχνη, όπως masterclasses, συναντήσεις επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου, θεματικές και site-specific προβολές σε σημεία της πόλης της Λεμεσού, που θα επεκτείνουν το Φεστιβάλ και έξω από την κλασσική κινηματογραφική αίθουσα.

» Η πολύπλευρη δράση του Φεστιβάλ, σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του, το καθιστούν πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του σινεμά, τους σινεφίλ αλλά και τους εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες και δημιουργούς», τονίζουν οι διοργανωτές και υπενθυμίζουν πως η κριτική επιτροπή που θα ανακοινωθεί αργότερα, θα απονείμει τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο.

Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού και στηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

(KYΠΕ)