Αρχική Τελευταία Νέα Νοσοκομείο Λεμεσού: Διασωληνωμένος στην Εντατική 75χρονος που δέχτηκε δάγκωμα από φίνα

Νοσοκομείο Λεμεσού: Διασωληνωμένος στην Εντατική 75χρονος που δέχτηκε δάγκωμα από φίνα

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 75χρονος άντρας που δέχτηκε δάγκωμα από φίνα με αποτέλεσμα να καταλήξει με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το περιστατικό το οποίο φέρνει στο φως η εφημερίδα Φιλελέυθερος, είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας των επιθέσεων της κυπριακής οχιάς και του δηλητηρίου της σε ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο άντρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύεται από τη Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα όπως αναφέρεται, λόγω του μεγάλου μεγέθους του φιδιού, το δηλητήριο εισχώρησε γρήγορα στον οργανισμό του 75χρονου με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του της εφημερίδας, σημειώθηκε την περασμένη βδομάδα όταν ο 75χρονος βρισκόταν στο περβόλι του. Σε κάποια στιγμή ο άντρας δέχθηκε δάγκωμα από φίνα, την οποία αφού αντιλήφθηκε, κατάφερε να τη θανατώσει. Στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο Λεμεσού όπου άμεσα οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Στον άντρα χορηγήθηκαν αρκετοί αντιοφικοί οροί, ωστόσο ο 75χρονος παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές με αποτέλεσμα να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Αυτό έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα λόγω του μεγάλου μεγέθους της φίνας αφού το δηλητήριο εισχώρησε πολύ γρήγορα στον οργανισμό του 75χρονου, με αποτέλεσμα να υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια. Το γεγονός ότι η φίνα ήταν αρκετά μεγάλη διαπιστώνεται και από τις δαγκωματιές, καθώς υπήρχε αρκετή απόσταση από το ένα σημείο του δοντιού με το άλλο, στο πόδι του 75χρονου.

Οι θεράποντες γιατροί στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού εδώ και έξι ημέρες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο 75χρονος να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο ασθενής πέραν από την πολυοργανική ανεπάρκεια παρουσιάζει και οίδημα στο πόδι, με τους ιατρούς να επισημαίνουν ότι για την ώρα δεν διατρέχει κίνδυνο να χάσει το άκρο του.