Αρχική Τελευταία Νέα 8.000 άτομα παραμένουν στην Κύπρο αποκλεισμένοι λόγω Thomas Cook

8.000 άτομα παραμένουν στην Κύπρο αποκλεισμένοι λόγω Thomas Cook

Μέχρι το τέλος του χρόνου η Thomas Cook   αναμενόταν πως θα μετέφερε στην Κύπρο 250 χιλιάδες τουρίστες  ενώ σήμερα – 23 Σεπτεμβρίου – έχουν ακυρωθεί 7 πτήσεις που αναμενόταν να εκτελεστούν ( 6 πτήσεις από σκανδιναβικές χώρες προς την Κύπρο και 1 πτήση προς Γερμανία από το αεροδρόμιο Πάφου) .

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, η κα Κουρούπη ανέφερε πως προς την χώρα μας εκτελούσαν πτήσεις τρεις εταιρείες που σχετίζονται με την Thomas Cook, η βρετανική Thomas Cook, η σκανδιναβική και η θυγατρική στην Γερμανία Condor Airlines. Όλες μαζί, πρόσθεσε, είχαν διαθέσει μισό εκατομμύριο θέσεις και θα μετέφεραν στην Κύπρο 450 χιλιάδες διπλής διαδρομής, ενώ θα εκτελούσαν γύρω στις 2.000 πτήσεις.

Μέχρι χθες, είχαν εκτελεστεί 1.750 πτήσεις και είχαν μεταφερθεί στην Κύπρο γύρω στις 368 χιλιάδες, ενώ ερωτηθείσα για τον αριθμό των τουριστών που είναι «εγκλωβισμένοι» στην Κύπρο λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cooκ ανέφερε οτι βάσει του εβδομαδιαίου προγράμματος της εταιρείας, υπολογίζεται ότι αυτή την στιγμή στην χώρα μας βρίσκονται περί τις 8.000 άτομα που έφθασαν στο νησί μέσω  της εταιρείας.