Αρχική Τελευταία Νέα Η 82χρονη κ. Έλλη στη Λεμεσό στολίζει για την Ουκρανία και δίνει...

Η 82χρονη κ. Έλλη στη Λεμεσό στολίζει για την Ουκρανία και δίνει δώρα στα προσφυγόπουλα

Μηνύματα φιλανθρωπίας και αγάπης προς το συνάνθρωπο στέλνει μια 82χρονη στη Λεμεσό, που για την ίδια, οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι κάτι περισσότερο από πολύχρωμα λαμπιόνια και φανταχτερές βιτρίνες καταστημάτων.

Αυτά τα Χριστούγεννα, η Έλλη Παράσχου αποφάσισε να δωρίσει όσα πιο πολλά δώρα μπορεί στα παιδιά οικογενειών από την Ουκρανία, που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα αφιερώνει τον πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στη βεράντα του σπιτιού της στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

«Συνέδεσα τον πόνο της Κύπρου με αυτά που άκουγα και έβλεπα στην τηλεόραση για τον πόλεμο στην Ουκρανία» δήλωσε στο ΚΥΠΕ η κ.Παράσχου, η οποία το περασμένο Σάββατο υποδέχθηκε στην οικία της παιδιά δύο οικογενειών από το Κίεβο και την Οδησσό , για να παραλάβουν τα πρώτα δώρα, καθώς τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά, ενώ σακούλες με δώρα θα μεταφερθούν και σε άλλες πόλεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλλη Παράσχου προσφέρει αθόρυβα και διακριτικά, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων βοήθεια στον συνάνθρωπο της και δη στα μικρά παιδιά, αφού όπως αναφέρει, τα Χριστούγεννα αποτελούν μια ξεχωριστή εποχή για την ίδια, «την εποχή που με υιοθέτησαν οι γονείς μου και που έκτοτε κρατώ στην καρδιά μου ως κάτι ιερό».

Στην προσπάθεια για μια φωτογραφία, όντας άτομο που δεν αρέσκεται στη δημοσιότητα, κρύβεται στην αγκαλιά των παιδιών, ενώ τελικά αποδέχεται να φωτογραφηθεί, έστω και μισόκρυμμένη πίσω από ένα Αλεξανδρινό – το λουλούδι των Χριστουγέννων – μαζί με τον επιστημονικό διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, Μιμή Σοφοκλέους.

Όχι τυχαία ο Μίμης Σοφοκλέους επέλεξε να ασχοληθεί συγγραφικά με την περίπτωση Έλλης Παράσχου, η οποία αν και δεν αυτοπροσδιορίζεται ως καλλιτέχνης, δημιουργεί μοναδικά έργα με μπογιά και πλαστικοποιημενα φύλλα, τα περισσότερα από τα οποία έχει χαρίσει ή έχει πουλήσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Αυτή η φιλανθρωπική της στάση, μαζί με την καλλιτεχνική της, είναι ένας σημαντικός συνδυασμός, γιατί με την καλλιτεχνική βοηθά την φιλανθρωπική και με τη φιλανθρωπική βοηθά τον εαυτό της να καλυτερεύσει στα αισθήματα, στην τέχνη της και κυρίως αυτά που κατασκευάζει, γιατί αγαπά τη φύση, το φως, τη θάλασσα και κυρίως το γέλιο των ανθρώπων», ανέφερε από την πλευρά του ο κ.Σοφοκλέους.

Σημείωσε δε ότι φωτογραφίες των έργων της, η τεχνική την οποίαν εφαρμόζει και την οποίαν θέλει να μεταλαμπαδεύσει σε άλλους, περιγράφονται στο υπό συγγραφή βιβλίο «Το κορίτσι που έπαιζε με το φως στον κήπο του Μονέ», τα καθαρά έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ