Αρχική Τελευταία Νέα Στο 85% της κανονικής για τον Ιούνιο η βροχόπτωση το πρώτο δεκαπενθήμερο

Στο 85% της κανονικής για τον Ιούνιο η βροχόπτωση το πρώτο δεκαπενθήμερο

Στο 85% της κανονικής για τον Ιούνιο ανήλθε η βροχόπτωση το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα – Προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Στο 85% της κανονικής για τον μήνα Ιούνιο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 9.00 το πρωί της 15ης Ιουνίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο ανήλθε στα 5,1 χιλιοστά, ενώ η κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα ανέρχεται στα 6 χιλιοστά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την εν λόγω περίοδο σημειώθηκε στη Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 43,1 χιλιοστά (616% της κανονικής), στα Πλατάνια με 40,3 χιλιοστά (296% της κανονικής), στο Γεφύρι Παναγιάς με 16,8 χιλιοστά (168% της κανονικής) και στον Κόρνο με 12,5 χιλιοστά (121% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα δεν καταγράφηκε βροχόπτωση στην Πόλη Χρυσοχούς, την Πάνω Παναγιά, τον Σταυρό της Ψώκας, τον Σαΐττά και το Κελλάκι.