Αρχική Πρόταση Η σημασία της άσκησης εν καιρώ COVID-19

Η σημασία της άσκησης εν καιρώ COVID-19

Η ζωή σας έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό; Έχετε βγει όλοι από την ρουτίνα σας, έχετε αποσυντονιστεί; Διακατέχεστε από άγχος και φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία του κορωνοϊού;

 

Ακόμη και να συμβαίνει αυτό οφείλετε να συνεχίσετε την ζωή σας στο σπίτι λες και είσαστε έξω. Ότι κάνατε έξω όσο μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι. Δεν είμαστε σε διακοπές. Επομένως δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε. Κάντε σωστούς προγραμματισμούς και εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας κάνοντας κάτι δημιουργικό. Αν δεν υπάρχει η άσκηση στην καθημερινότητά σας είναι καιρός να την βάλετε στο πρόγραμμα σας. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και άλλα προβλήματα  υγείας. Ξεκινήστε λοιπόν βάζοντας μικρούς, ημερήσιους, εβδομαδιαίους στόχους.

Δεδομένου ότι πολλά στούντιο και γυμναστήρια είναι κλειστά αυτήν την περίοδο λόγω του κορωνοϊού και έχουμε μπει πλέον σε lockdown, η μετακίνησή μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και περιοριστική. H διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της άσκησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 μπορεί να είναι δύσκολη όμως υπάρχει η λύση. 

Maria Pelekani Gym 5

Έχω δημιουργήσει για εσάς προγράμματα  προπόνησης 30 ημερών για να κάνετε σπίτι, συνδυασμένα με διάφορα βίντεο και συμβουλές. Αν ο στόχος σας είναι να κάψετε λίπος ή να κτίσετε μυς τότε μπορείτε να δουλέψετε αποτελεσματικά και από το σπίτι.  Κάποια από τα προγράμματα περιλαμβάνουν προπονήσεις διαλειμματικής άσκησης, όπου όλες οι ασκήσεις βοηθούν να κάψετε λίπος καίγοντας θερμίδες και να κτίσετε μυς. Οι προπονήσεις  υψηλής έντασης  (HIIT-High-intensity interval training) για να είναι αποτελεσματικές θα πρέπει  να αυξήσετε την ένταση της αερόβιας σας άσκησης για να φτάσετε στην μεγαλύτερη σας απόδοση σε κάθε σετ ή κύκλο. Δεν ξεχνάμε όμως και την ξεκούραση μετά από κάθε σετ. Τα μικρά διαλείμματα  ανάμεσα σε κάθε σετ είναι σημαντικά γιατί όταν το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί από την αερόβια περίοδο το αποτέλεσμα είναι μεγάλη θερμιδική καύση, επομένως απώλεια λίπους. Συνεχίζουμε όμως τη διατροφή μας πιστά για να μπορέσουμε να έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα ακόμη και από το σπίτι.

Το 30 ημερών πλάνο που έχω δημιουργήσει περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα ευλυγισίας και πρόγραμμα γιόγκα για τις μέρες ανάπαυσης που θα σας βοηθήσει στην τόνωση της ευεξίας, της ευελιξίας και της ισορροπίας σας. Θα σας ανακουφίσει ακόμη και από κάθε είδους στρες.

Το “30 days home workout” πρόγραμμα είναι διασκεδαστικό και αποτελεσματικό. Δεν απαιτεί εξοπλισμό και είναι κατάλληλο για κάθε χώρο, ηλικία, φύλο και επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το ακολουθήσει όλη η οικογένεια ακόμη και τα παιδιά.  Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει στα παιδιά σας να κάνετε κάτι δημιουργικό και ευχάριστο μαζί τους.

Maria Pelekani Gym 4

Maria Pelekani Gym 2

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα που θα ακολουθήσετε:

  1. Κατεβάστε την 30ήμερη προπόνηση στο σπίτι που διατίθεται στην ιστοσελίδα www.informa.com.cy. Είναι αρχεία pdf που καλύπτουν όλες τις προπονήσεις με εικόνες και επεξηγήσεις.
  2. Καθαρίστε το χώρο σας και δημιουργήστε τον εξατομικευμένο χώρο προπόνησης.
  3. Ανοίξετε τα παράθυρά σας κατά την άσκηση.
  4. Βάλτε μουσική για να βοηθήσει το μυαλό και το σώμα σας.
  5. Ντυθείτε κατάλληλα για την άσκηση, φορέστε ρούχα γυμναστικής, και φροντίστε να μπαίνετε στο «ρόλο» ακόμη και στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζετε το μυαλό σας για το τι έχετε να κάνετε.
  6. Να είσαστε θετικοί και μην ξεχνάτε να συνεχίζετε τη διατροφή σας για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Εύχομαι καλή αρχή σε όλους και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για να είμαστε υγιείς και ασφαλείς για το καλό όλων.

Μαρία Πελεκανή
Διευθύντρια γυμναστηρίου Informa Health & Fitness Center
Δημιουργός του πρoγράμματος Twelve fitness
[e] info@informa.com.cy
[t] 70007760
Maria Pelekani Gym 1