Αρχική Τελευταία Νέα «Σπίτι της Αστυνομίας» στην καρδιά της Λεμεσού

«Σπίτι της Αστυνομίας» στην καρδιά της Λεμεσού

  • Σταθμός με 23 αστυνομικούς στην οδό Ανεξαρτησίας  
  • Ενισχύεται το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας και ευταξίας  
  • Ν. Νικολαΐδης: Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Δήμου    

Στην καρδιά της πόλης, στην οδό Ανεξαρτησίας, θα στεγαστεί το «Δημοτικό Σπίτι της Αστυνομίας Λεμεσού», ένας νέος αστυνομικός σταθμός με μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής. Το «Σπίτι της Αστυνομίας Λεμεσού» (το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του νέου χρόνου), θα στελεχώνεται από 23 μέλη της Δύναμης (15 μέλη της κοινοτικής Αστυνομίας και 8 ποδηλάτες) και θα αξιοποιείται ως χώρος εξυπηρέτησης των πολιτών επί 24ωρού βάσεως, ενισχύει το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας και δίνει το στίγμα των προθέσεων των αρμόδιων Αρχών για πρόληψη και αντιμετώπιση  φαινομένων παραβατικότητα.   

Η δημιουργία του νέου σταθμού ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης κ. Έμιλυ Γιολίτη και ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, ενώ αργότερα έγινε επιτόπια επίσκεψη στο κτίριο που θα στεγαστεί «το Σπίτι της Αστυνομίας». Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Δρ. Λούης Παναγή.   

125200597_3410477995671921_210567261920688183_o.jpg

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης κ. Έμιλυ Γιολίτη, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τη συμβολή τους στη δημιουργία του νέου αστυνομικού σταθμού, είπε ότι πρόκειται για ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, το οποίο στόχο έχει η Αστυνομία να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να τον βοηθά στην καθημερινή του βόλτα. «Εμείς, συνέχισε, θέλουμε τα κέντρα των πόλεων μας να γίνουν χώροι όπου ελεύθερα θα μπορούν να διακινούνται οι πολίτες και τα παιδιά, και να νιώθουν ασφάλεια». Η ίδια μάλιστα επεσήμανε ότι «αν πετύχει το πιο πάνω μοντέλο θα το αναπαράξουμε και στις άλλες πόλεις». Τόνισε ακόμα ότι δεν είναι καθόλου τυχαία που επιλέχθηκε το κτίριο στο κέντρο της πόλης, καθώς οι 23 αστυνομικοί που θα το στελεχώνουν, θα είναι ενεργοί και επί 24ωρου βάσεως, θα βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα στον πολίτη, γεγονός που θα αυξήσει το αίσθημα  της ασφάλειας».    

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για «την ανταπόκριση της Υπουργού και του Αρχηγού Αστυνομίας στην ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να ληφθούν ισχυρά προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα για αντιμετώπιση κάποιων μεμονωμένων φαινομένων βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς». Η Λεμεσός, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης, ήταν και παραμένει μια ασφαλής πόλη και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, δημιουργώντας τις αναγκαίες συνθήκες προς τούτο. Επιπλέον, η πρωτοβουλία αυτή για ακόμη μια φορά τοποθετεί τη Λεμεσό στο πηδάλιο των δράσεων για  μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.  Πρόσθεσε δε ότι, το «Σπίτι της Αστυνομίας» θα εμπεδώσει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας στη πόλη, θα ενισχύσει την δημόσια τάξη, θα καταστήσει πιο προσβάσιμη την Αστυνομία στους πολίτες και θα δώσει πνοή στο κέντρο της πόλης.  Δήλωσε, επίσης, ότι η δημιουργία του Αστυνομικού Σταθμού στο κέντρο της πόλης είναι ένα σημαντικό βήμα για τη πόλη και ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Λεμεσού που εντασσόταν στους ευρύτερους σχεδιασμούς του Δήμου.  Ο ίδιος εισηγήθηκε ταυτόχρονα στην Αστυνομία να αναλάβουν από κοινού και με την συμμετοχή άλλων φορέων, πρωτοβουλίες τέτοιες, ώστε μέσα από συζήτηση και εξέταση να εντοπιστούν τα γενεσιουργά αίτια που δημιουργούν κάποια μεμονωμένα περιστατικά βίας, ώστε και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αποτελεσματικά.   

Στη συνάντηση ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου,  αφού ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον Δήμο Λεμεσού για την βοήθεια του στη δημιουργία του αστυνομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης, διαβεβαίωσε ότι η Λεμεσός δεν θα υστερήσει σε τίποτε όσον αφορά στον τομέα της ασφάλειας, και ανέφερε ότι η Αστυνομία, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις και λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να διασφαλίσει και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες.  

Για το «Σπίτι της Αστυνομίας» στο κέντρο της Λεμεσού, ο Αρχηγός της Δύναμης υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια και σωστή στελέχωση ώστε να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο θα δημιουργηθεί.