Το Υπουργείο, ξεκίνησε την προετοιμασία από την περσινή χρονιά, υπήρξε συνεργασία με την οργάνωση “Φωνή”, ετοιμάστηκε σχετικό βιβλιαράκι για τα παιδιά και ως εκ τούτου ο νόμος πού βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή είναι εκ του περισσού, δήλωσε ο κύριος Προδρόμου.
Όσον αφορά στη επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο κύριος Προδρόμου διερωτήθηκε αν μία γνωστοποίηση της θέσης της Νομικής Υπηρεσίας αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει. Αν ο νόμος ψηφιστεί, τότε θα αποταθούμε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, δήλωσε ο κύριος Προδρόμου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναπομπής.
Ο νόμος για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τίθεται σε ψηφοφορία στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής.
Λυπηρό χαρακτήρισε η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, το ότι γίνονται ακόμα συζητήσεις για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ένα θέμα που, όπως είπε, θα προσφέρει στα παιδιά δίχτυ προστασίας.
Μιλώντας στο Τρίτο, η Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου, σημείωσε πως το ζητούμενο δεν είναι ο τρόπος ρύθμισης του μαθήματος αλλά η ανάγκη πολιτικής απόφασης για διδασκαλία του. Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου αυτό που έχει σημασία είναι το αν θεωρείται πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι προς το συμφέρον του παιδιού.