Αρχική Τελευταία Νέα Πλοίο με φορτίο υγραερίου εκφορτώθηκε για 1η φορά στο Βασιλικό αντί στη...

Πλοίο με φορτίο υγραερίου εκφορτώθηκε για 1η φορά στο Βασιλικό αντί στη Λάρνακα

Το πρώτο πλοίο με φορτίο υγραερίου εκφορτώθηκε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, αντί στην Λάρνακα στο Βασιλικό, ενώ την Ανοιξη του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποξήλωση όλων των εγκαταστάσεων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο τελευταίος σημαντικός σταθμός ελέγχου των νέων εγκαταστάσεων φύλαξης και εμφιάλωσης υγραερίου, είναι πλέον γεγονός. Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, κατέφθασε στο Βασιλικό το πρώτο πλοίο με φορτίο υγραερίου».

Προστίθεται ότι «μετά τον τελευταίο επιτυχημένο έλεγχο, ξεκίνησε και επίσημα η μεταφορά σε στάδια των εργασιών φύλαξης και εμφιάλωσης υγραερίου όλων των εταιρειών από το παραλιακό μέτωπο, στην νέα υπερσύγχρονη βάση της Κοινοπραξίας VLPG Ltd. Η συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς και η αποξήλωση όλων των εγκαταστάσεων από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, αναμένεται να ολοκληρωθεί οριστικά την Άνοιξη του 2023».

Σημειώνεται ότι «έχει ήδη αρχίσει η απορρύπανση του εδάφους όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών. Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια και οι ενέργειες που έχουν καταβληθεί, ούτως ώστε η Λάρνακα από μια πόλη με οχληρές βιομηχανικές εργασίες μετατρέπεται σε ένα σημαντικό τουριστικό και επενδυτικό προορισμό».

Πηγή: ΚΥΠΕ