Αρχική Τελευταία Νέα Aισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Έρχονται τα πρώτα χιόνια

Aισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Έρχονται τα πρώτα χιόνια

Χιόνια και βροχές αναμένονται τις επόμενες μέρες, ενώ αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά αναμένονται την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα συνεχίζει να μετρά πληγές από την κακοκαιριά που συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όπως μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ, προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσαν τις τελευταίες ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες, αφήνοντας πίσω εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες αλλά και στο οδικό δίκτυο. Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποφάσισε το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με τον απολογισμό του δήμου Μεσολογγίου, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες.

Παρά τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες νοικοκυριά, δύσκολα οι πληγέντες πρόκειται να αφήσουν τις περιούσιες τους για να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, όπως έχει ήδη καλέσει ο Δήμος. Στο Αγρίνιο έχει πλημμυρίσει μεγάλος αριθμός υπογείων σπιτιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων. Συνεχίζονται, εν τω μεταξύ, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: ΔΙΑΛΟΓΟΣ