Αρχική Τελευταία Νέα Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Aραιή σκόνη το Σάββατο

Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Aραιή σκόνη το Σάββατο

kitasweather-2022-04-28_08-28-24_513988.png

Αμετάβλητο παραμένει το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας μέχρι τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας, με τον ηλιόλουστο γενικά καιρό να συνεχίζει ενώ σκόνη θα αρχίσει να παρατηρείται από το βράδυ της Παρασκευής κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, η οποία θα επηρεάσει προοδευτικά και την επιφάνεια το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι και το Σάββατο, με τα 30άρια+ να επανέρχονται κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή.

Σήμερα Παρασκευή, o καιρός θα είναι και πάλι ηλιόλουστος. Κατά τις βραδινές ώρες θα αρχίσει να αιωρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα, η οποία όμως θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια ενώ αναμένονται και υψηλές/μέσες νεφώσεις.

kitasweather-2022-04-28_08-28-24_513988.png

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

kitasweather-2022-04-28_08-26-27_339311.png

Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία στην επιφάνεια θα είναι αραιή ενώ μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια θα είναι πιο αυξημένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή (ημέρα Πρωτομαγιάς), δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με τον ηλιόλουστο καιρό να συνεχίζει ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και σε νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.