Αρχική Τελευταία Νέα Αφήνουν τα σπίτια τους και πάνε για αγροτουρισμό το Πάσχα στα ορεινά...

Αφήνουν τα σπίτια τους και πάνε για αγροτουρισμό το Πάσχα στα ορεινά οι Κύπριοι

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από Κυπρίους για πασχαλινές διακοπές σε αγροτουριστικά καταλύματα στη ύπαιθρο, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 70% με 80%, σύμφωνα με στοιχεία του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια λειτουργός του Υφυπουργείου, το ενδιαφέρον από το εσωτερικό είναι σε αυξημένα επίπεδα σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, σημειώνοντας ότι οι τιμές βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι, παρά τις αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του Υφυπουργείου Τουρισμού στο ΚΥΠΕ, για τη φετινή πασχαλινή περίοδο, η πληρότητα στα αγροτουριστικά καταλύματα κυμαίνεται στο 70%-80%. Αντίστοιχη εικόνα υπήρχε και κατά την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

Σημειώνεται ότι οι τιμές βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με κάποιες εξαιρέσεις, παρά τις αυξήσεις που υπάρχουν λόγω του πληθωρισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι οι τιμές είναι πιο χαμηλές από εκείνες κατά τις περιόδους των καλοκαιρινών και των χειμερινών διακοπών. «Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στον αγροτουρισμό υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια οι οποίες ξεκινούν από 60 ευρώ για 2 άτομα το βράδυ», αναφέρει το αρμόδιο τμήμα του Υφυπουργείου.

Ενόψει Πάσχα, όπως καταγράφεται στα στοιχεία, οι Κύπριοι κάνουν κρατήσεις σε όλες τις επαρχίες, λόγω και των παραδοσιακών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στην ύπαιθρο τις ημέρες αυτές, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη ιδιαίτερα για τα χωριά του Τροόδους. Οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται κατά την περίοδο αυτή έχουν διάρκεια συνήθως 3-4 ημέρες, ενώ κατά τις μη εορταστικές περιόδους κρατήσεις γίνονται για 1-2 ημέρες με έμφαση στα Σαββατοκύριακα.

Από την άλλη, οι επισκέπτες εκτός Κύπρου δείχνουν ενδιαφέρον για διακοπές σε αγροτουριστικά καταλύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής 3-7 ημέρες, ενώ συνηθίζουν να επιλέγουν 2 ή 3 επαρχίες ούτως ώστε να εξερευνήσουν όλο το νησί.