Αρχική Τελευταία Νέα Άφησαν γυμνή ηλικιωμένη σε Νοσοκομείο της Κύπρου-«Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι»

Άφησαν γυμνή ηλικιωμένη σε Νοσοκομείο της Κύπρου-«Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι»

Σε μια συγκλονιστική ανάρτηση για την κατάσταση ασθενούς προχώρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός ιατρός και γεροντολόγος, Μάριος Κυριαζής, εν μέσω του χάους, της ταλαιπωρίας και των καθυστερήσεων που επικρατούν σε νοσοκομεία της Κύπρου, με χιλιάδες ασθενείς να διαμαρτύρονται. Μάλιστα απευθύνθηκε στον νέο εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. «Κύριε νέε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, πρέπει να αρχίσεις από εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στην ανάρτησή του βλέπουμε μία ασθενή σε Γενικό Νοσοκομείο της Κύπρου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός, βρισκόταν σε «απελπιστική κατάσταση».

Αυτούσια η ανάρτησή του:
«Η Ντροπή του Κράτους. Σε Γενικό Νοσοκομείο στην Κύπρο, χθες. Χειμώνας 2023. Κύριε νέε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, πρέπει να αρχίσεις από εδώ. Πρώτα οι ευάλωτοι ασθενείς, και μετά όλα τα υπόλοιπα. Φταίνε οι νοσηλευτές, οι γιατροί, οι συγγενείς, οι φροντιστές, οι διευθυντές, το Υπουργείο, η κοινωνία; Δεν ξέρω.

Δεν με ενδιαφέρει αν θα τιμωρηθεί κάποιος, αλλά δεν δέχομαι να τιμωρείται ο ασθενής. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι.

ΥΓ. Αν μεγεθύνετε την φωτογραφία θα δείτε ότι η ασθενής αυτή κρατά σφικτά με το δεξί της χέρι το κάγκελο του κρεβατιού, σε σημείο που τα δάκτυλα της άσπρισαν από το σφίξιμο. Αυτό δείχνει σε πόσο απελπιστική κατάσταση βρισκόταν, και πόσο υπόφερε».