Αρχική Τελευταία Νέα Αυξάνονται οι ποδηλατικές διαδρομές στη Λεμεσό

Αυξάνονται οι ποδηλατικές διαδρομές στη Λεμεσό

Την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την έναρξη των κατασκευαστικών έργων του νέου ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα συνδέει τους δύο υφιστάμενους που καταλήγουν στην Μαρίνα (ανατολικά), στον κάθετο δρόμο (δυτικά) ως επίσης και με το νέο λιμάνι,  ανακοινώνει ο Δήμος Λεμεσού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου ως περιφερειακός εταίρος των δράσεων του Δικτύου Intereg / Medcities, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SUMPORT.

Το πρόγραμμα το οποίο έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 έχει σαν βασικό σκοπό την εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας σε πόλεις – λιμάνια.

“Μετά από διαδικασία προσφορών έχει επιλεγεί μελετητικός οίκος ο οποίος εκπόνησε την μελέτη για την χωροθέτηση του ποδηλατοδρόμου που θα κατασκευαστεί σε μέρος των υφιστάμενων πεζοδρομίων και θα τύχει της κατάλληλης σηματοδότησης”, αναφέρεται και προστίθεται πως ο ποδηλατόδρομος θα παρέχει απρόσκοπτη και αδιάκοπη δυνατότητα για χρήση από ποδηλάτες και ως εκ τούτου θα δημιουργηθεί η δυνατότητα για συνεχόμενο ποδηλατικό δίκτυο καθ’ όλο το μήκος της Λεμεσού.

Ο νέος ποδηλατόδρομος, θα συνδέσει τον ποδηλατόδρομο που έχει ήδη κατασκευαστεί στον κάθετο δρόμο στα δυτικά όρια της πόλης, με τον υφιστάμενο που σταματά στην Μαρίνα Λεμεσού, ενώ θα παρέχεται η σύνδεση με τον ποδηλατόδρομο της οδού Μισιαούλη – Καβάζογλου, της οδού Δημοκρατίας αλλά και με εκείνον του γραμμικού πάρκου κατά μήκος του ποταμού Γαρύλλη, οι οποίοι κατασκευάζονται ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια των συν-χρηματοδοτούμενων έργων ανάπλασης της πόλης.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος, “με την υλοποίηση και άλλων έργων που προγραμματίζονται στην περιοχή στο άμεσο μέλλον, η Λεμεσός θα μπορέσει να απολαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και άνετο δίκτυο ποδηλατοδρόμων / ποδηλατοδιαδρομών, προάγοντας έτσι ακόμα ένα έργο Βιώσιμης κινητικότητας”.

Τα συμβόλαιο εκτέλεσης του έργου έχει  ήδη υπογραφεί με την κατασκευαστική εταιρεία Τεχνικών Έργων και οι εργασίες ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες.

Προηγούμενο άρθροΧειροπέδες σε δύο για ναρκωτικά στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΛεμεσός- Lady’s Mile:«Φωνάζουν» οι Βρετ.Βάσεις για συναυλία – Ο κίνδυνος για πουλιά και τα εισητήρια που εξαντλήθηκαν