Αρχική Τελευταία Νέα Αυτά έγραψε Λεμεσιανός σε ποστ μας σαν σχόλιο, συμφωνούμε και το δημοσιεύουμε

Αυτά έγραψε Λεμεσιανός σε ποστ μας σαν σχόλιο, συμφωνούμε και το δημοσιεύουμε

Γενικά η ανακατασκευή της λεωφόρου Μακαρίου και της οδού Πάφου δεν θίγεται από κανέναν. Ξέρω πώς ένα σημαντικό μέρος της Μακαρίου (από Αριέλ ως Devehnams) θα γίνει όταν γίνει η β φάση της Αγίας Φυλάξεως. Αλλά φαίνεται να αργεί πολύ. Και τι γίνεται με το υπόλοιπο κομμάτι; Μιλάμε για την παλαιότερη Λεωφόρο της πόλης και ένα από τους δρόμους με τα περισσότερα αυτοκίνητα κάθε μέρα.

Για την οδό Πάφου δεν άκουσα ποτέ να μιλάει κάποιος για διαπλάτυνση της. Είτε δήμο Λεμεσού είτε δήμο Πολεμιδιών. Και όμως έχει μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση κάθε μέρα. Και η ανακατασκευή της θα μειώσει την κίνηση.

Πέραν από αυτές, ανακατασκευή χρειάζονται η Ακαδημίας-Γρίβα Διγενή (έχει 3 εμπλεκόμενους δήμους) και η μισή Φραγκλίνου Ρούσβελτ (από My Mall ως φώτα λιμανιού).

Και επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί η λεωφόρος Αγίου Αθανασίου. Είμαστε στο 2017 και ακόμα τίποτα. Το πρόβλημα που προκαλείται στη διασταύρωση με τη Γρίβα Διγενή είναι μεγάλο από όπου και αν έρχεσαι.

Επίσης, πρέπει να ολοκληρωθεί και η Ευαγόρα Λανίτη! Πολύ μικρό κομμάτι έμεινε αλλά τίποτα δεν ακούγεται.

Και ο νέος δήμαρχος Λεμεσού είχε προτείνει κάθετες διόδους που να ενώνουν τις περιοχές βόρεια του παρακαμπτήριου με τις νότιες περιοχές. Ένας τέτοιος δρόμος θα μπορούσε να ήταν η ένωση της Δομνίτσας Λανίτου. Να μπορείς να φύγεις από την Αγία Φύλα ή να πας εκεί χωρίς να περάσεις από τον κυκλικό κόμβο.

Αυτά τα έργα να γίνουν και με δεδομένη την ολοκλήρωση του κάθετου που είναι σε εξέλιξη θα λύσουμε σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό της πόλης….