Αρχική Τελευταία Νέα Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα

Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα

Μικρές χαλαρώσεις στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται να εγκριθούν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, οι προτάσεις, που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την είσοδο μη εμβολιασμένων σε γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφο, με PCR τεστ.

Επίσης, αναμένεται να εγκριθεί πρόταση σχετικά με την αύξηση του αριθμού παρευρισκόμενων σε κλειστούς, αλλά και ανοικτούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως το μέτρο αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για αρκετό καιρό ακόμα, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι προστατεύει.

Αναφορικά με τις χαλαρώσεις που αναμένεται να εγκριθούν σήμερα, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι αφορούν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, όπου παρουσία επιτρεπόταν μόνο εμβολιασμένους, για να σημειώσει ότι κάποιοι, σύμφωνα με τα μέτρα που θα εγκριθούν, «θα δικαιούνται να εισέλθουν σε αυτούς τους χώρους και με PCR τεστ».

Ερωτηθείς γιατί δεν θα δικαιούται ο κόσμος να εισέλθει στους συγκεκριμένους χώρους και με Rapid τεστ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε χαλαρώσεις σιγά σιγά, γιατί στόχος είναι να μείνουν τα γήπεδα ανοικτά, ζητώντας από τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «υπάρχουν κάποιες σκέψεις που θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για μερική αύξηση του αριθμού των ατόμων σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους».

Προηγούμενο άρθροΜηδέν θάνατοι και πάνω από 100 τα κρούσματα – Ποσοστό 56,67% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΘα έρθει τελικά Κύπρο η κακοκαιρία «Αθηνά»;