Αρχική Τελευταία Νέα Αυτός είναι ο νέος Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λεμεσού

Αυτός είναι ο νέος Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λεμεσού

Ο  Χρίστος Ευσταθιάδης είναι από χθες βράδυ ο νέος δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λεμεσού, μια θέση εν είδει διευθυντή ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά το πέρας του τελευταίου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων, που περιλάμβανε την προφορική τους εξέταση ενώπιον των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι ο κύριος Ευσταθιάδης συγκέντρωσε το 90,2% της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του με 16 μονάδες διαφορά τον δεύτερο και τον τρίτο υποψήφιο που συγκέντρωσαν συνολικά 74 μονάδες. Η προφορική εξέταση αναλογούσε στο 40% του αθροίσματος της τελικής βαθμολογίας, η οποία προστέθηκε στις επιδόσεις των υποψηφίων από τις γραπτές εξετάσεις, οι οποίες διεξήχθησαν τον περασμένο Ιούλιο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και αναλογούσαν στο 60% της τελικής βαθμολογίας.

Έμπειρος στα έργα
Η βαθμολογία που έδωσαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην προφορική εξέταση κρίνεται ως αντικειμενική, αφού δεν χρωματίστηκε πολιτικά και συνάδει με τη βαθμολογία των γραπτών εξετάσεων, στις οποίες πρώτευσε επίσης ο νέος δημοτικός γραμματέας. Ο Χρίστος Ευσταθιάδης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 2 Οκτωβρίου. Ο νέος δημοτικός γραμματέας θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος στα τεχνικά έργα, καθώς μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού μηχανικού στον Δήμο Λεμεσού και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος.

7 μνηστήρες
Η θέση του δημοτικού γραμματέα στον Δήμο Λεμεσού παρέμεινε κενή από την αρχή του χρόνου, μετά την αφυπηρέτηση της Γιωργούλας Λεωνίδα. Το ενδιαφέρον για την πλήρωσή της ήταν μεγάλο, καθώς αρχικά είχαν υποβάλει αίτηση μέσω της σχετικής προκήρυξης, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, 26 υποψήφιοι. Από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων που πληρούσαν τα κριτήρια, προέκυψαν οι επτά επικρατέστεροι για τη θέση, οι οποίοι έδωσαν την τελική μάχη χθες με τη διαδικασία των προφορικών εξετάσεων ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου. Ως γνωστό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθήκοντα αναπληρωτή δημοτικού γραμματέα εκτελεί μέχρι την πλήρωση της θέσης ο δημοτικός μηχανικός Αντώνης Χαραλάμπους. Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου πληρώθηκε με την ίδια διαδικασία και η θέση του λογιστή του δήμου.

Πηγή: Πολίτης