Αρχική Εκδηλώσεις Αιμοδοσία για ζωή και ελπίδα εις μνήμη Ανδρέα Αρμεύτη

Αιμοδοσία για ζωή και ελπίδα εις μνήμη Ανδρέα Αρμεύτη

Σαράντα-εννιά χρόνια μετά τη θυσία του Ανδρέα Αρμεύτη, τιμήθηκαν η μνήμη και οι αγώνες του με αιμοδοσία

 

Το Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας «Ανδρέας Αρμεύτης» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, συμμετέχοντας στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, στα γραφεία του Ιδρύματος στη Λεμεσό, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της δολοφονίας του Ανδρέα Αρμεύτη, ο οποίος το 1974 δολοφονήθηκε λόγω της δημοκρατικής του δράσης και του αγώνα του για προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα, 49 χρόνια μετά, η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του.

Κατά την αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 17 φιάλες αίματος, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Αίματος Λεμεσού.

Το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα Μελέτης της Δημοκρατίας «Ανδρέας Αρμεύτης» συστάθηκε από την οικογένεια του Ανδρέα Αρμεύτη το 2014, κατά τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του στις 16/06/1974, και αποτελεί ένα επιστημονικό και κοινωνικό φορέα ο οποίος προάγει το δημοκρατικό φρόνημα του λαού και κυρίως της νέας γενιάς.

https://www.armeftisfoundation.com

Προηγούμενο άρθροH 3χρονη Μαρία έδωσε μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο και τον νίκησε!
Επόμενο άρθροΚακόβουλη η φωτιά στα λεωφορεία του «ΚΑΠΝΟΥ» – Ψάχνουν στοιχεία οι αρχές