Αρχική Τελευταία Νέα Αλλάξει το σκηνικό του καιρού – Πότε αναμένονται βροχές

Αλλάξει το σκηνικό του καιρού – Πότε αναμένονται βροχές

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με τη θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στο εσωτερικό και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στο εσωτερικό και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αργότερα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά, μετά το μεσημέρι. Την Πέμπτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή άνοδο.