Αρχική Τελευταία Νέα Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Εποχική χαμηλή πίεση, ενώ η σχετικά θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από την Τετάρτη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, ενώ αργότερα πιθανό να σχηματιστεί και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, ενώ αρχικά θα πνέουν τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, αλλά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στις άλλες περιοχές θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες της
Τετάρτης θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα, στα ορεινά και το εσωτερικό, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται να σχηματίζεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται πτώση, και περαιτέρω μικρή πτώση την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, κατά το διήμερο.