Αρχική Τελευταία Νέα Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Ετοιμαστείτε για βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Ετοιμαστείτε για βροχές

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι, οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές των ορεινών και νότια του Τροόδους, αλλά και σε κάποιες περιοχές στα ανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο στα παράλια τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.