Αρχική Τελευταία Νέα Άλλες οκτώ μέρες στον Νίκο Μεταξά – Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Άλλες οκτώ μέρες στον Νίκο Μεταξά – Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του Νίκου Μεταξά διέταξε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας. Ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος οδηγήθηκε για όγδοη φορά σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι αρχές έλαβαν 780 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 70. Σημείωσε ακόμη ότι ερευνήθηκαν εννέα συνολικά χώροι και οχήματα, ενώ παραλήφθησαν περισσότερα από 400 τεκμήρια.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, έχουν ταυτοποιηθεί οι έξι από τις επτά σοροί που έχουν ανασυρθεί, πλην της τελευταίας που εικάζεται ότι ανήκει στην 6χρονη Sierra, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου των θυμάτων.

Ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε αυτή τη φορά στο δικαστήριο, αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ερευνών στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, καθώς οι αρχές εντόπισαν και τις επτά σορούς των θυμάτων του 35χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος για δύο ολόκληρους μήνες έδινε ψευδή στοιχεία στις αρχές για την τοποθεσία που είχε πετάξει τη σορό της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί, με αποτέλεσμα οι ανακριτές να ερευνούν σε λάθος σημεία. Ωστόσο, μετά από συνεχείς ανακρίσεις αποφάσισε να πει την αλήθεια, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να εντοπιστεί και η τελευταία σορός. Με τον τρόπο αυτό γράφτηκε ο επίλογος των ερευνών, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για τη νομική πτυχή της υπόθεσης.