Αρχική Τελευταία Νέα Αμοιβή 1,000 ευρώ σε όποιον βρει το «κορίτσι με το χούλα χουπ»...

Αμοιβή 1,000 ευρώ σε όποιον βρει το «κορίτσι με το χούλα χουπ» – Έκκληση από την δημιουργό του

Αμοιβή ύψους 1000 ευρώ προσφέρει η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου σε όποιον μπορέσει αν βοηθήσει για να εντοπιστεί το μπρούτζινο άγαλμα “Το κορίτσι με το χούλα χούπ” που απέσπασαν άγνωστα πρόσωπα το πρωί του Σαββάτου, από την περιοχή Χάνι του Ιμπραϊμ.

Η Γιώτα Ιωαννίδου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ απευθύνει έκκληση στο κοινό να συμβάλει προς τον εντοπισμό των δραστών. Ζητώ, είπε, «τη βοήθεια του κοινού όποιος μπορεί να το εντοπίσει ή έστω να δώσει κάποιες πληροφορίες προς την κλοπή του έργου τέχνης, και για να εξαληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα» . Προς το σκοπό αυτό η εικαστικός αναφέρει ότι προσφέρει το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Η εικαστικός στην πόλη και επαρχία Πάφου έχει δημιουργήσει έξι μπρούντζινα γλυπτά . “Το κορίτσι με το χούλα χούπ ”, ανέφερε, τοποθετήθηκε το 2019 μπροστά από τον νέο παιδότοπο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Χανιού του Ιμπραϊμ, στο κέντρο της πόλης, και αποτελεί, όπως είπε, μια ευγενή χορηγία του Κινέζου επενδυτή Χένρι Γιανγκ, ο οποίος ζει μόνιμα εδώ και πέντε χρόνια στην Πάφο.

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, το έργο δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει το ίδιο λόγω προβλήματος με τα εργαστήρια της και της έλλειψης χώρου.

Δυστυχώς, τόνισε, δεν μπορούν να κρατούν τόσα πολλά καλούπια και κάποια εξ αυτών αποφάσισαν να τα πετάξουν. Ένα απ΄ αυτά που πετάχτηκαν, συνέχισε, ήταν και το καλούπι του συγκεκριμένου γλυπτού, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αναπληρωθεί και χάθηκε.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία  συνεχίζει τις εξετάσεις των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν διάφορα υποστατικά στην περιοχή και που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Σημειώνεται πως ο  Δήμος Πάφου, μέσω της Γιώτας Ιωαννίδου και των έργων της, κατάφερε να δημιουργήσει νέα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη της Πάφου,  τα οποία πλέον αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

Πηγή: ΚΥΠΕ