Αρχική Τελευταία Νέα Αναγκαία η δημιουργία εμπορικού δικαστηρίου λέει το ΕΒΕ Λεμεσού

Αναγκαία η δημιουργία εμπορικού δικαστηρίου λέει το ΕΒΕ Λεμεσού

Την ανάγκη δημιουργίας εμπορικών δικαστηρίων επαναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, με αφορμή συνεχή παράπονα μελών του για μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης σε εμπορικές υποθέσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΛ, «με τη χώρα μας να αξιολογείται διεθνώς πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση εμπορικών διαφορών, κατάσταση η οποία δυσχεραίνει και τη θέση μας ως επενδυτικό προορισμό, πρέπει να προχωρήσει τάχιστα, τουλάχιστον η σύσταση του εμπορικού δικαστηρίου για υποθέσεις πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

Σημειώνεται πως για τη δημιουργία του εν λόγω δικαστηρίου, υπάρχει από καιρό η πολιτική απόφαση, η οποία διαλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ότι θα εδρεύει και στη Λεμεσό, όπου και η πλειοψηφία των μεγάλων εταιρειών, ντόπιων και διεθνών.

«Εννοείται πως το συγκεκριμένο αντικρίζεται ως το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας στο χώρο των εμπορικών δικαστηρίων, με αναγκαία την επέκταση του όλου θεσμού και για μικρότερου μεγέθους εμπορικές υποθέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΤμήμα Δασών: Κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων
Επόμενο άρθροΗ καλύτερη δασκάλα του κόσμου έρχεται στο ΤΕΠΑΚ