Αρχική BusinessNews Αναγνώριση ποιότητας και γεύσης διεθνώς για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος

Αναγνώριση ποιότητας και γεύσης διεθνώς για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος

Ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου διεθνώς!

 

Νερό, το πιο απαραίτητο και πολύτιμο αγαθό. H άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση σε νερό άριστης ποιότητας είναι απολύτως απαραίτητη, όχι μόνο για την καθημερινή διαβίωση αλλά και για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Πλήρως ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις των καιρών και κατευθείαν από τις κορυφές του βουνού της περιοχής Κύκκου, σε μια καταπράσινη περιοχή στο δυτικό μέρος της οροσειράς του Τροόδους, το ομώνυμο φυσικό μεταλλικό νερό έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος είναι το μοναδικό κυπριακό νερό με διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις για τη γεύση του και την ποιότητά του.

kykkos 1

Το εργοστάσιο, καθώς και τα δικαιώματα άντλησης, εμφιάλωσης και διανομής του Φυσικού Νερού Κύκκος αγοράστηκαν το 2011 από την Α/φοι Λανίτη, μέλος της Coca-Cola HBC. Το κυπριακό Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος έχει ταυτιστεί με την ομορφιά, την αυθεντικότητα, την αγνότητα αλλά και την καθαρότητα της περιοχής του δάσους Κύκκου και διόλου τυχαία έχει λάβει τα τελευταία χρόνια κορυφαίες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, το 2017 έλαβε την ανώτερη πιστοποίηση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ως Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ενώ το 2018 και το 2019 ήρθαν οι διεθνείς διακρίσεις. Συγκεκριμένα, το 2018 απέσπασε τη διάκριση Superior Taste Award 2018 με 2 χρυσά αστέρια σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από το International Taste Quality Institute, ξεχωρίζοντας για την ποιότητα και τη γεύση του. Η διαδικασία επιλογής περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τυφλή δοκιμή από 175 σεφ και σομελιέ ανάμεσα σε προϊόντα από 90 χώρες.

Την ίδια χρονιά, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ είχε λάβει το International Award in Gold στο πλαίσιο του International DLG Quality Test for Natural, Mineral, Spring and Table Waters της Φρανκφούρτης, καθώς και το Gold Award στα Monde Selection Awards που διοργανώνονται από τον ομώνυμο διεθνή φορέα αξιολόγησης γεύσης και ποιότητας με έδρα τις Βρυξέλλες. 

Το 2019 το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος απέσπασε ακόμη μία μεγάλη διάκριση, τη διάκριση Grand Gold Award στα Monde Selection Awards, με βάση την αξιολόγηση 20 ποιοτικών παραμέτρων. Η DLG ανανέωσε τη χρυσή διάκριση “DLG Award in Gold” για το 2019, ενώ το International Taste Institute που πλέον εστιάζει στη γεύση των προϊόντων, αναγνώρισε για ακόμα μια χρονιά την ανώτερη γεύση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΚΥΚΚΟΣ, απονέμοντας του το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το 2019 με 2 χρυσά αστέρια.

kykkos 3

Στην Α/φοι Λανίτη δηλώνουν περήφανοι για τις επιδόσεις του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κύκκος, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτές δεν ήρθαν τυχαία. Ο Γιώργος Γιακούπης, Brand Manager Water της Α/φοι Λανίτη σημείωσε ότι «οι διεθνείς βραβεύσεις είναι η απτή απόδειξη της ποιότητας, της γεύσης, αλλά την ίδια στιγμή και των αυστηρών προδιαγραφών κάτω από τις οποίες γίνεται η εμφιάλωση και η διανομή του προϊόντος». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι στην Α/φοι Λανίτη θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος και για να φθάνει το νερό στους καταναλωτές στην αγνότερη του μορφή.