Αρχική Τελευταία Νέα Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για τη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης

Βρίσκεται σε εξέλιξη ανακριτικό έργο αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 28χρονης Lesia Bykova από την Ουκρανία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 11 Μαρτίου 2023, στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωποκράτησης υπόπτου, είχαν εκδοθεί οδηγίες από τον Επαρχιακό Δικαστή προς την Αστυνομία, για διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης στη θανούσα, από ιατροδικαστή της επιλογής του υπόπτου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, με γνώμονα ότι ο Επαρχιακός Δικαστής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, στερείτο δικαιοδοσίας να προχωρήσει στην έκδοση διατάγματος διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού τέτοια εξουσία έχει μόνο ο Θανατικός Ανακριτής, καταχώρησε αυθημερόν αίτηση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αιτούμενος άδεια για καταχώριση ακυρωτικού εντάλματος Certiorari.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού εξέτασε τη μονομερή αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αποφάσισε ότι δικαιολογείται να δοθεί η απαιτούμενη άδεια για καταχώριση αιτήσεως Certiorari, η ουσία του οποίου θα εκδικαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω διαβήματα, επί της ουσίας του αιτήματος του υπόπτου, ήτοι τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης στη θανούσα, χθες, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η Αστυνομία αιτήθηκε την έκδοση Διατάγματος από τον Θανατικό Ανακριτή για τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης. Η νέα ιατροδικαστική εξέταση διενεργείται σήμερα από την ιατροδικαστή δρα Χαρά Σπηλιοπούλου, που ορίστηκε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην παρουσία των ιατροδικαστών δρος Αγγελικής Παπέττα και δρος Ορθόδοξου Ορθοδόξου, παρόντος του δρα Μάριου Ματσάκη, εκ μέρους του υπόπτου.