Αρχική Τελευταία Νέα Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για το φιάσκο με την εξέταση των...

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για το φιάσκο με την εξέταση των Νέων Ελληνικών – «Δεν πρόκειται για διαρροή»

Δεν βλέπει διαρροή των θεμάτων των Νέων Ελληνικών που εξετάστηκαν σήμερα αλλά αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με ανακοίνωση του ενημερώνει για το φιάσκο που προκλήθηκε πριν λίγες ώρες όταν οι διευθύνσεις των σχολείων πήραν τα γραπτά από τους μαθητές και τους έβγαλαν από τις τάξεις αφού υπήρξε διαρροή θεμάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, διαπιστώθηκε η «διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με νύξεις και γενικόλογες αναφορές στο εξεταστικό δοκίμιο Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου, αποφασίστηκε προς αποφυγήν οποιασδήποτε σύγχυσης, η εξέταση να διεξαχθεί με τη χρήση του υφιστάμενου αναπληρωματικού εξεταστικού δοκιμίου. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, αλλά η εξέταση θα διεξαχθεί κανονικά».

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα αυτής της ενέργειας, καθώς και τα κίνητρα, εφ’ όσον μάλιστα δεν πρόκειται για «διαρροή» των ίδιων των θεμάτων της εξέτασης, ισχυρίζεται το Υπουργείο.

Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις σχολικές μονάδες για διαχείριση του θέματος. Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά με ώρα έναρξης εξέτασης 11:30 π.μ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου όχι μόνο δεν διευκρινίζει τι έχει γίνει αλλά δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά αφού εάν όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, δεν υπήρξε διαρροή, είναι άξιο απορίας γιατί διέκοψαν τους μαθητές την ώρα της εξέτασης φορτώνοντας τους ακόμα περισσότερη πίεση και άγχος μέσα σε έναν τόσο σμφιλεγόμενο θεσμό όπως οι εξετάσεις τετραμήμων που ήδη επηρεάζει αρνητικά τους μαθητές.

Από καθηγήτρια η διαρροή

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η διαρροή προέκυψε από καθηγήτρια που απέστειλε γραπτό μήνυμα τα γενικές θεματικές ενότητες του γραπτού, μήνυμα το οποίο αναμεταδόθηκε όπως ισχυρίζεται το υπουργείο, ανάμεσα σε μαθητές.