Αρχική Τελευταία Νέα Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας δυνατό κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Σήμερα, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται αρχικά με περιόδους με αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Αργότερα όμως, αναμένονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα ψηλές ή και μέσες νεφώσεις. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά ενδέχεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένεται πτώση στις περισσότερες περιοχές παραμένοντας ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 11 εκατοστά.