Αρχική BusinessNews Ανάμεσα στις κυρίαρχες πόλεις η Λεμεσός για τις ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον...

Ανάμεσα στις κυρίαρχες πόλεις η Λεμεσός για τις ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Φεβρουάριο

  • Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις ήταν συνολικής αξίας πέραν των €55 εκατ.
    •  Η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφι στον Δήμο Πάφου αξίας €4,8 εκατ.

Η Ask Wire, εταιρεία η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων Παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €25,1 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφι στην Πάφο με τιμή €4,8 εκατ.

Η επαρχία Πάφου μετρά πέντε συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία
συμπληρώνουν η Λεμεσός με τέσσερεις και η Λευκωσία με μία. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Πάφου ανήλθε σε €12,6 εκατ., στην επαρχία Λεμεσού σε €9,8 εκατ. και στη Λευκωσία σε €2,75 εκατ.

Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Φεβρουάριο 2024

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Φεβρουάριο ήταν συνολικής αξίας πέραν των €55 εκατ.

Το 63,4% της αξίας αυτών των πωλήσεων αναλογεί στα 20 ακίνητα των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού. Συγκεκριμένα, η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της επαρχίας Πάφου πωλήθηκε έναντι €17,5 εκατ., η δεκάδα της Λεμεσού πωλήθηκε έναντι €17,4 εκατ. και της Λευκωσίας έναντι €9,4 εκατ. Χαμηλότερης αξίας (€7 εκατ.) είναι τα δέκα πιο ακριβά ακίνητα που πωλήθηκαν τον Φεβρουάριο στην επαρχία Λάρνακας, την οποία ακολουθεί η επαρχία Αμμοχώστου με €3,7 εκατ.

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

Ακριβότερη πώληση ανά επαρχία

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε, ότι, «εάν κάνουμε μια σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2024 θα δούμε ότι τον Φεβρουάριο η αγορά ακινήτων υψηλής αξίας κατέγραψε σημαντική άνοδο. Παράλληλα η επαρχία Πάφου δείχνει για πολλοστή φορά τη δυναμική της σε αυτού του είδους τα ακίνητα και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ξεπερνά ακόμη και τη Λεμεσό, έστω κι αν αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ακριβότερη πώληση Παγκύπρια, η οποία έγινε στη συγκεκριμένη επαρχία».

Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για την αγορά ακινήτων επισκεφθείτε τη σελίδα της Ask Wire.