Αρχική Τελευταία Νέα Αναστασιάδης γιa PandoraPapers: Βλέπει σκοπιμότητες και όχι ευθύνες για το δικηγορικό που...

Αναστασιάδης γιa PandoraPapers: Βλέπει σκοπιμότητες και όχι ευθύνες για το δικηγορικό που έχει το όνομα του

Αποποιήθηκε όλων των ευθυνών που ενδεχομένως να φέρει το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με το σκάνδαλο των PandoraPapers, που εμπλέκουν το γραφείο του σε offshore εταιρείες. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Προκλήσεις», έκανε λόγο για σκοπιμότητες και για ακόμα μια φορά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με το γραφείο του που διαχειρίζονται οι κόρες του.

«Ένα θα ήθελα να πω. Αναφέρονται σε 35 τόσους ηγέτες και 330 άλλους αξιωματούχους γιατί έχουν ανακαλύψει ότι μέσω offshore έχουν πλούτο σε χώρες του εξωτερικού. Οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας», ισχυρίστηκε.

«Δεν με κατατάσσουν ανάμεσα σε εκείνους που έχουν υπεράκτιες εταιρίες για να επενδύσουν. Ανακάλυψαν ότι το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα μου, ενέγραφε offshore, οι οποίες μέχρι πρότινος καταργήθηκαν μετά και από υποδείξεις. Έχουμε καταργήσει αυτό το είδος των εταιριών που απέκρυπταν τους μετόχους. Άστε που από το 1997 ουδέποτε ασχολήθηκα με το δικηγορικό γραφείο».

Υπάρχουν σωρεία δικηγορικών γραφείων που έχουν αποθάνει ή έχουν φύγει οι μετόχοι του. Επειδή φέρει το όνομα τους πρέπει να κατηγορούνται, διερωτήθηκε.

«Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά γιατί δεν με αφορούν», είπε.

«Εκείνο που με εκπλήττει είναι ποια σκοπιμότητα υπηρετείται όταν μιλούν για διεφθαρμένους ηγέτες ή αξιωματούχους να εμφανίζεται ένα δικηγορικό γραφείο και να προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα».

Σε ερώτηση ποια σκοπιμότητα βλέπει, είπε: «Γνωρίζω σκοπιμότητες, δεν θέλω να κάνω αναφορά. Δεν με αφορά ποσώς  στο θέμα. Και θέλω ένα έντιμο άνθρωπο να βρει τον συσχετισμό, μεταξύ αυτών που καταγγέλλουν ότι απέκρυψαν πλούτο  με το να αποδίδουν στον ΠτΔ ότι ενδέχεται να φέρει ευθύνη επειδή ένα δικηγορικό γραφείο φέρει το όνομα του».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Αναστασιάδης προσπαθεί να πάρει τεράστιες αποστάσεις από το γραφείο το οποίο λειτουργούν οι κόρες του και δεν τοποθετείται για τα όσα αποκαλύπτουν τα Pandora Papers, για το αν δηλαδή όντως το γραφείο που φέρει το όνομα του εμπλέκεται σε ύποπτες δραστηριότητες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Αναστασιάδη ΕΔΩ