Αρχική Τελευταία Νέα Αναστασιάδης προς Μητσοτάκης: “Η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε και θα συνεισφέρει 2,5 εκατομμύρια...

Αναστασιάδης προς Μητσοτάκης: “Η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε και θα συνεισφέρει 2,5 εκατομμύρια στην Πολεμική Αεροπορία”

ΠτΔ – Kατάθεση θεμέλιου λίθου για το κτηριακό συγκρότημα και το πάρκο στο Μάτι Μάτι, Δήμος Μαραθώνος, Ελλάδα Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει τον θεμέλιο λίθο για το κτηριακό συγκρότημα και το πάρκο που θα ανεγερθούν στο Μάτι. // PoR – Laying of the foundation stone for the building complex and the park in Mati Mati, Marathonos Municipality, Greece The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, lays the foundation stone for the building complex and the park that will be built in Mati.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μάτι της Αττικής, προέβησαν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Νιώθω πραγματικά συγκίνηση γιατί μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα να πάρω μια συνολική αντίληψη τού πόσο συμβολική αλλά και σημαντική είναι η συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ένα ελάχιστο στοιχείο αλληλεγγύης στον Ελλαδικό Ελληνισμό που τόσο μας συμπαραστάθηκε σε κρίσιμες ώρες. Από την πρώτη στιγμή, ιδιώτες, επιχειρήσεις, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης, συνεισέφεραν ένα ποσό που φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η Κυπριακή Δημοκρατία σε ένδειξη αλληλεγγύης και αγάπης προς όσους υπήρξαν θύματα αυτής της μεγάλης καταστροφής αποφάσισε και κατέθεσε στο ειδικό ταμείο 10 εκατομμύρια ευρώ για να κτιστούν, με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με την οποία έχουμε άψογη και άριστη συνεργασία, 10 πολυκατοικίες των 14 διαμερισμάτων η κάθε μια, δηλαδή περίπου 100 τόσα διαμερίσματα. Και χαίρομαι σήμερα γιατί το 1 εκατομμύριο θα διατεθεί για τη δημιουργία του πάρκου, που έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος τον σχεδιασμό, ενώ τα δέκα εκατομμύρια για τους οικισμούς, τις κοινωνικές κατοικίες.

Δυστυχώς η επίσκεψή μου συμπίπτει και με ένα άλλο τραγικό γεγονός, την απώλεια δύο ηρωικών πιλότων. Γι΄ αυτό, και πάλι ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελληνική Δημοκρατία και τον Ελληνικό λαό, η Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε και θα συνεισφέρει 2,5 εκατομμύρια στην Πολεμική Αεροπορία, ένα μέρος των οποίων μπορεί -είναι θέμα της κυβέρνησης πώς θα αποφασίσει- να διατεθεί προς την πολεμική αεροπορία και ένα εις μνήμην των δύο ηρωικών πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στις ασκήσεις.

Δεν θέλω να προσθέσω κάτι περισσότερο, παρά ένα να διαβεβαιώσω. Βρίσκομαι στις τελευταίες μέρες της Προεδρικής μου θητείας και αυτό ίσως να είναι η μεγαλύτερη συγκίνηση που νιώθω ως Έλληνας που και μετά την Προεδρία θα παραμείνω αγωνιστής για την ειρήνη, την ελευθερία της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη».