Αρχική Τελευταία Νέα Ανδρέας Θεμιστοκλέους για Μπερτόν στη Λεμεσό: «Όχι να φτάνουμε σε σημεία ομαδικής...

Ανδρέας Θεμιστοκλέους για Μπερτόν στη Λεμεσό: «Όχι να φτάνουμε σε σημεία ομαδικής παράκρουσης»

Τι δική του θέση και τοποθέτηση σχετικά με τις αντιδράσεις μετά τον θάνατο της αγριόγατα στη Λεμεσό δίνει ο Βουλευτής Λεμεσού, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.
Δείτε την τοποθέτηση:
«ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ!
Είμαι κι εγώ, μάλιστα παιδιόθεν, ζωόφιλος. Και τώρα εδώ και χρόνια έχω και γατάκια και σκυλί. Υπήρξε δε περίοδος που είχα 27 γάτες, τώρα έχω 7. Μάλιστα μία από αυτές μου στοίχισε 350 ευρώ για να την σώσω (έκαμε 5 μέρες στην εντατική).
Ο αγριόγατος που βλέπετε εισήχθηκε στην χώρα μας παράνομα. Ήρθε σε ένα περιβάλλον ξένο με το δικό του, έκανε επίθεση σε ένα παιδί, μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο και μετά πέθανε, για την ακρίβεια ψόφησε.
Κι ω του θαύματος έγιναν διαμαρτυρίες, ζητήθηκαν παραιτήσεις, ξεσηκώθηκε κοινωνική κατακραυγή, που όμοια της δεν ξεσηκώθηκε για ανθρώπινες ζωές!
Σ’ αυτόν τον τόπο χάσαμε προ πολλού το μέτρο, χάθηκε η προτεραιότητα ζωής, υπερτιμήθηκε η ζωή των ζώων και υποτιμήθηκε η ζωή των ανθρώπων.
Είπαμε ρε παιδιά καλά τα ζώα, να τα φροντίζουμε, να διώκουμε ποινικά όσους τα βασανίζουν ή τα αφήνουν παραμελημένα, αλλά όχι και να φτάνουμε σε σημεία ομαδικής παράκρουσης.
Σέβομαι κάθε ζωή, αλλά σέβομαι και νιώθω υποχρέωση να υπερασπίζομαι πρώτα και κύρια την ζωή του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και μετά οποιουδήποτε ζώου.
Στην δική μου ηθική και συνειδησιακή συγκρότηση ποτέ δεν θα θυσίαζα μια ανθρώπινη ζωή για να σώσω τη ζωή ενός κτηνού.
Πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Υ.Γ
Και θα ‘θελα να ‘ξερα η κυρία αυτή που παράνομα εισήγαγε το ζώο αυτό θα διωχθεί ή λόγω του βαρυτάτου πένθους της και της ανείπωτης θλίψης της θα την βγάλει καθαρή;»